0

Enyhíthető a gyomorégés lúgos víz fogyasztásával

Gyomorégéssel majdnem minden ember találkozott már legalább egyszer élete folyamán. Gondok akkor vannak, ha a mindennapjaink rendszeres kísérőjévé válik. Gyomorégés olyan embereknél alakul ki leggyakrabban, akik dohányoznak, illetve túlzottan sok kávét vagy alkoholt fogyasztanak. Emellett még olyankor is jelentkezhet, ha egészségtelenül táplálkozunk, és túl sok savas, zsíros tápanyagot viszünk be szervezetünkbe. Gyomorégés lúgos vízzel semlegesíthető legegyszerűbben és leghatásosabban.

Gyomorégéskor túlzottan sok gyomorsav termelődik szervezetünkben, melynek hatására égető, fájdalmas érzést érzünk gyomrunkban és nyelőcsövünkben. Ilyenkor szervezetünket lúgosítani kell. Gyomorégéskor lúgos víz ivása nagyon ajánlott, mivel ez visszaszorítja a túlzott savtermelődést, s emellett a nyelőcsőben lévő gyomorsavat is visszamossa gyomrunkba.

Gyomorégés lúgos víz

Gyomorégés lúgos víz

Gyomorégés lúgos vízzel, gyógyteákkal, citromlével és még számos már módszerrel semlegesíthető. Nem érdemes gyógyszerekhez nyúlnunk ilyenkor, mert ez nem fogja hosszú távon megoldani gondunkat, ráadásul számos mellékhatás is jelentkezhet rendszeres szedésük által.

Amellett, hogy a gyomorégést lúgos vízzel, szódabikarbónával vagy egyéb természetes gyógyszerekkel semlegesítjük, az is fontos, hogy változtassunk életmódunkon. Kerüljük el a túlzott alkoholfogyasztást, a kávézást és dohányzást, valamint mozogjunk napi rendszerességgel, mert ez segíti emésztőrendszerünk normál működésének helyreállítását, s ezen kívül számos más pozitív hatást is gyakorol szervezetünkre. Nemcsak gyomorégésünk fog megszűnni általa, hanem sokkal energikusabbnak fogjuk érezni magunkat a mindennapokban.

  
Iktatva: Gyomorégés, Gyomorégés ellen Címkék: , , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024