0

Epés refluxra gyógyszer

Az epés refluxra gyógyszert választani nem könnyű, mert nehéz olyan készítményt találni, amelynek hatékonyságát bizonyítékkal alá tudnák támasztani. Ilyenkor a legalkalmasabb megoldás a műtét lenne, viszont ez is meggondolandó. Ha refluxot diagnosztizálnak, kötelező a diéta, érdemes a gyógyszeres kezelés, viszont ha epeproblémákkal is társul, az még több problémát jelent.

Epés refluxra gyógyszert csak orvos írhat fel, miután alapos kivizsgálás történt. Ilyenkor nem szabad növelni a progeszteron szintet, tehát kerülni kell a fogamzásgátlók használatát is. Fontos a diéta, enélkül reménytelen a javulás. Savcsökkentőket kell alkalmazni, amelyet szintén orvos írhat fel, mivel ezeknek az adagolása nagyon pontos kell legyen, csak annyit vehetünk be, amennyi csökkenti a tüneteket. Amennyiben túladagoljuk, még intenzívebb tünetekre számíthatunk.

Epés refluxra gyógyszer

Epés refluxra gyógyszer

Epés refluxra a gyógyszeres kezelések közül a protonpumpagátló készítmények a leghatásosabbak, ezeknek az áruk picivel magasabb, de az eredmény is garantált. A gyógyszeres kezelésnek folyamatosnak kell lennie, mivel az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy aki abbahagyta a gyógyszeres kezelést, és műtéti beavatkozás sem történt, a panaszai rövid időn belül újra jelentkeztek.

Az epés refluxra ma már nagyon sok gyógyszert gyártanak. Több évtizedes tapasztalatok alapján ma már többféle kezelés is létezik a betegség gyógyítására. A legfontosabb, hogy figyeljünk oda az étrendünkre, és rendszeresen járjunk orvoshoz felülvizsgálatra.

  
Iktatva: Kezelése, Reflux Címkék: , , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024