0

Fogyasztható gyomorsav ellen pálinka?

Hosszas kutatások végeredményeként azt állítják, hogy napi 20 gramm alkohol elfogyasztása két és fél évvel hosszabbította meg a páciensek életét azokéhoz képest, akik egyáltalán nem fogyasztottak alkoholt. Ezek között a betegek között voltak gyomorsavtúltengésben szenvedők is. Állításuk szerint a gyomorsav ellen pálinka fogyasztása jelentősen csökkentette a gyomorsavtúltengés tüneteit.

Hangsúlyozni kell, hogy mifelénk az evés előtt elterjedt pálinkafogyasztás étvágygerjesztő hatású ugyan, de károsan hat az üres gyomorra. A gyomorsav ellen pálinka fogyasztásának legideálisabb ideje étkezés után van. Ekkor csökken ugyan hatása és felszívódási mértéke, viszont a szervezet emésztésserkentő szerként hasznosítja, gyomorsavképződést gátló tulajdonsága miatt.

Gyomorsav ellen pálinka

Gyomorsav ellen pálinka

A pálinka fertőtlenítő hatása régóta ismeretes, ezért gyomorsavmérséklő tulajdonsága mellett megfázásra is kifejezetten ajánlott. A sokféle pálinkák köréből a mézes és a fokhagymás pálinka használatos, bevált és ajánlott gyomorsav elleni pálinkaként. A pálinka amellett, hogy gátolja, fel is oldja a már megképződött gyomorsavat, amit így a szervezet könnyebben fel tud dolgozni.

Fontos megemlíteni, hogy csak napi 20 grammnyi pálinka étkezés után való elfogyasztása vált ki jótékony hatást a gyomorsav ellen. Az ennél nagyobb adag már károsan hat a szervezetre és a gyomorra. Abban az esetben, ha a pálinka önmagában nem használ gyomorsavtúltengés és reflux ellen, ajánlott szakorvoshoz fordulni, mielőtt a betegség súlyosbodni kezd.

 

  
Iktatva: Csökkentés, Gyomorsav Címkék: 

Írj most.

Küldés
Reflux 2024