0

Fontos, hogy a gyomorsav lekötő diéta legyen változatos

Magyarországon és szerte a nagyvilágban egyre többen szembesülnek a gyomorsav túltengés okozta emésztési problémákkal. Ennek oka elsősorban a rohanó életmódunkban kereshető. A gyomorsav ugyan nélkülözhetetlen az emésztésben, viszont túltengés esetén a nagy mennyiségű termelődés számos komoly betegség kialakulásához vezethet. A savtúltengésre rengeteg hasznos gyomorsav lekötő diéta áll rendelkezésünkre.

Valamennyi gyomorsav lekötő diéta természetszerűen távol tart az olyan ételektől, amelyek savtúltermelődést váltanak ki. Ilyenek a savanyú tej, a gyümölcslé, a különféle savanyúságok, a zsíros, nehéz ételek stb. A diéta ezek helyett gyomorsav lekötő ételeket ajánl: tésztaféléket, gyógynövényteákat, kekszeket, burgonyát, gyümölcsöket, zöldségeket stb.

Gyomorsav lekötő diéta

Gyomorsav lekötő diéta

Egy gyomorsav lekötő diéta általában 2-3 hetet tart. Ezek a diéták általában egy vagy két gyomorsav lekötő étel fogyasztására buzdítanak. Például a kéthetes gabonakúra arra buzdít, hogy naponta 6-7 alkalommal étkezzünk, és minden étkezéskor egy teljes kiőrlésű gabonából készült ételt fogyasszunk. Jó példa a joghurtkúra is, amely az étkezés előtti joghurtfogyasztásra buzdít, továbbá felsorolja az ajánlott ételeket. Ami lényeges, hogy nem szabad állandósítani étrendünkben a gyomorsav lekötő ételeket, mert szervezetünk megszokja azokat, és egy idő után már nem lesznek elég hatékonyak.

Mielőtt belefognánk egy gyomorsav lekötő diéta követésébe, fontos tájékozódnunk arról, hogy valóban hasznunkra válik-e, ugyanis nem minden ember számára hasznos egy adott diéta. Éppen ezért tanácsos egy szakértő véleményét is kikérni.

  
Iktatva: Diéta, Gyomorsav Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024