0

Gyakran a reflux és szájszag egymás velejárói

A reflux betegség okozta szájszag azon tünetek egyike, amely megnehezíti a hétköznapokat. A szájszag azért gyakori a refluxos betegeknél, mert a gyomorsav feljön a nyelőcsőbe, a szájüregbe, és gyulladásokat okoz. Ez a sav meglehetősen keserű, fanyar ízt és egyben rendkívül intenzív szájszagot okoz, ami nagyban eltér a normális szájszag pH-értékétől.

A reflux és a szájszag egymás velejárói. Ha szájszag jelentkezik reflux miatt, az még nagyon sok problémát okozhat, ugyanis a savval együtt anaerob baktériumok is feljutnak, amelyek fogínygyulladást, fogínyvérzést és megszüntethetetlen torokfájást okoznak. A szájszagot természetesen csak akkor szüntethetjük meg végérvényesen, ha szembenézünk a fő kiváltó okkal, a refluxszal, és leküzdjük a betegséget. Néhány módszerrel azonban csökkenthetjük az intenzitását.

Reflux és szájszag

Reflux és szájszag

A reflux okozta szájszaggal szembesülő embereknek fontos az alapos fogmosás minden étkezés után, vigyázva, hogy a fogakon ne maradjon lepedék. Fontos a sok folyadékbevitel, ugyanis ez nemcsak visszamossa a savat a gyomorba, hanem segíti a nyálképződést is. Lényeges, hogy a szájüreg soha ne maradjon száraz, mert a baktériumok könnyebben elszaporodhatnak, így kerülni kell a dohányzást és a kávéfogyasztást.

A refluxszal és szájszaggal küzdő betegek számára ajánlott a sok zöldség fogyasztása, főképp a klorofill tartalmúak, mint a kapor vagy a petrezselyem. Ezek csökkentik a szájszagot, és az emésztésre is jótékony hatást gyakorolnak.

  
Iktatva: Reflux, Tünetei Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024