Hírek életmód és Reflux témában

Gyomorégés időjárás hatására?

Gyomorégés időjárás hatására?

A gyomorégés sok ember életét megkeseríti. A szervezet túlzott gyomorsav termelésének hatására erős, égető fájdalmat érzünk gyomrunkban és nyelőcsövünkben. Gyomorégés időjárás hatására is kialakulhat, főként az erre érzékeny egyéneknél. A levegő páratartama, hőmérséklete, az időjárás váltakozása megviselheti szervezetünket, és nemcsak reumatikus panaszokat okozhat, hanem egyéb más kellemetlenségeket is. Ha a… Tovább: Gyomorégés időjárás hatására? »

Gyomorégés lelki okok hatására

Gyomorégés lelki okok hatására

Azt tudjuk, hogy a legtöbb betegség stressz hatására és különböző lelki okok miatt alakul ki szervezetünkben. Ilyen a gyomorégés is. Gyomorégés lelki okok hatására nagyon gyorsan jelentkezhet, hiszen amikor sok stressz ér bennünket, legelőször gyomrunkban és emésztőrendszerünkben ütközik ki. Ha gyakori gyomorégéssel küszködünk, meg kell vizsgálnunk, hogy egészségesen táplálkozunk-e és… Tovább: Gyomorégés lelki okok hatására »

Gyomorégés antibiotikum után

Gyomorégés antibiotikum után

A gyomorégés egy olyan kellemetlenség, mely a magyarországi lakosság nagy hányadát érinti. Gyomorégés olyankor alakul ki, amikor túlzottan sok gyomorsav keletkezik szervezetünkben, s ennek hatására fájó, égető érzést érzünk gyomrunkban és nyelőcsövünkben. Gyomorégés antibiotikum után is kialakulhat szervezetünkben. Bőséges étkezések, egyes élelmiszerek, az alkohol és a cigaretta is felelős lehet… Tovább: Gyomorégés antibiotikum után »

A gyomorégés csökkentése

A gyomorégés csökkentése

Ha gyakori gyomorégéssel küszködünk, tudnunk kell, hogy szervezetünk így próbál jelezni nekünk, hogy valami nincs rendben táplálkozási szokásainkkal, életmódunkkal. A gyomorégés csökkentése sokféleképpen lehetséges, de mindenképpen, hogyha csökkenteni szeretnénk, inkább természetes anyagokkal tegyük, és ne sav elleni gyógyszerekkel. Gyomorégés csökkentése lehetséges például citromos vízzel, illetve kamilla- és egyéb gyógyteákkal is,… Tovább: A gyomorégés csökkentése »

A reflux aloe vera fogyasztásával tünetmentesíthető

A reflux aloe vera fogyasztásával tünetmentesíthető

A hajszolt életmódnak, valamint az egészségtelen ételeknek köszönhetően egyre több ember szenved reflux betegségben. A reflux betegségről köztudott, hogy savas, maró érzéssel jelentkezik, melynek oka, hogy a gyomortartalom visszajut a nyelőcsőbe. Ilyen esetekben természetesen a savlekötők ideig-óráig javulást hozhatnak, de hosszú távon nem ez a megoldást. A reflux aloe vera… Tovább: A reflux aloe vera fogyasztásával tünetmentesíthető »

Reflux diéta sok gyomorsavra

Reflux diéta sok gyomorsavra

A reflux betegség a gyomortartalom nyelőcsőbe való visszaáramlását jelenti, mely égő, csípő érzéssel jár. A sokáig fennálló refluxos panasz szövődményekkel is járhat, ezért tanácsos minél előbb kezelni. A reflux jelensége időnkét egészséges embereknél is előfordulhat, kórossá akkor válik, ha a panaszok heti rendszerességgel fennállnak. A betegség tünetei a túlzott gyomorsav… Tovább: Reflux diéta sok gyomorsavra »

Tippek gyomorsav ellen

Tippek gyomorsav ellen

Túlzott gyomorsavtermelést mindannyian tapasztalhatunk életünk folyamán. Hasznos tippek közé tartozik gyomorsav ellen a lúgos gyümölcsök és zöldségek fogyasztása, emellett pedig jótékony hatással van a sok folyadékbevitel is, mivel a víz feloldja a gyomorsavat. Sokat tehetünk gyomorsav túltermelés ellen, ha diétázunk, kerülvén a szénhidrátokat, a cukrot, a savas ételeket és fűszereket…. Tovább: Tippek gyomorsav ellen »

Magas gyomorsavra diéta

Magas gyomorsavra diéta

Magas gyomorsavra diéta alkalmazása szükséges. Diétázás nélkül a savtermelést lehetetlen szabályozni, hiába a gyógyszerek alkalmazása. A gyomorsav elleni diétának tartalmaznia kell nagyon sok rostos anyagot, mivel a rostok felszívják a savat. Ezeket a rostokat megtalálhatjuk az olyan zöldségekben, mint a spenót, spárga, borsó, sárgarépa, ezen kívül a gabonákban, mint a… Tovább: Magas gyomorsavra diéta »

Reflux diéta

Reflux diéta

A reflux diéta betartása nélkülözhetetlen a reflux betegek számára. Manapság e betegség végleges gyógyítása nagyon nehezen megoldható, a beavatkozás pedig sok kockázattal jár. Így legtöbbet a tünetek csökkentése érdekében akkor tehetünk, ha módosítunk az étrendünkön. A diéta tulajdonképpen minden olyan élelmiszert tartalmazhat, amely az egészséges életmódhoz szükséges, kivéve a savasító… Tovább: Reflux diéta »

Miért ajánlott a 90 napos diéta gyomorsavra?

Miért ajánlott a 90 napos diéta gyomorsavra?

Az emésztőrendszeri betegségek, mint a túlzott gyomorsavtermelés, a nem megfelelő epeműködés vagy a reflux nagyobb eséllyel előfordulnak elő túlsúlyos embereknél. Ezért ha valaki túl sok gyomorsavval küzd, érdemes fogyókúráznia: rendszeres testmozgás mellett egészséges diétát alkalmazva. A 90 napos diéta gyomorsavra jó hatással lehet. Fontos, hogy a 90 napos diéta gyomorsavra… Tovább: Miért ajánlott a 90 napos diéta gyomorsavra? »

Oldal 1 - 212
Reflux 2024