Hírek ételek és Reflux témában

A reflux csökkentése

A reflux csökkentése

A reflux egy olyan betegség, amelyet a gyomorsav a nyelőcsőbe való visszakerülése okozza, és akár nyelőcső irritációt vagy a nyelőcső falának a felmarását is okozhatja. Különböző helyzetekben, alkalmanként jelentkezhet, akár evés után vagy lefekvéskor.  A reflux csökkenése könnyedén elérhető egy pici odafigyeléssel. A reflux csökkenése úgy is megoldható, ha a… Tovább: A reflux csökkentése »

Reflux ellen házilag

Reflux ellen házilag

A gyógyszertárakban több gyógyszer is kapható a gyomorsav csökkentésére. Azonban a reflux ellen házilag is sokat lehet tenni. Fontos, hogy megtaláljuk azokat az ételeket, amelyek számunkra a legjobban megfelelnek. Ezt csak úgy tudjuk elérni, ha figyelünk a testünk jelzéseire. Az ételeken kívül van néhány praktikus szer, ami enyhíti a savas,… Tovább: Reflux ellen házilag »

Reflux ellen ételek

Reflux ellen ételek

A refluxtól szenvedők számára nagyon fontos, hogy a megfelelő étrendet kövessék, hisz így lehet a legkönnyebben elkerülni, hogy nagyon sok sav termelődjön a gyomorban. Vannak reflux ellen olyan ételek, amelyek kifejezetten csökkentik a sav mennyiségét. Az egyik legjobb élelmiszer erre a célra, ami a legtöbb háztartásba megtalálható, nem más, mint… Tovább: Reflux ellen ételek »

A reflux kezelése terhesség alatt

A reflux kezelése terhesség alatt

A várandósság számos változást eredményez egy nő életében. Ilyenkor az öröm mellett számos fiziológiai változás is megjelenik. Terhesség alatt gyakrabban jelentkezik a reflux betegség. Ennek oka elsősorban a hormonháztartásban bekövetkezett változásoknak köszönhető. Ugyanis a babavárás alatt nagyobb mennyiségben termelődő progeszteron hormon lazítja a simaizmokat, így a gyomorszáj is kevésbé zár… Tovább: A reflux kezelése terhesség alatt »

A reflux étrendi kezelése

A reflux étrendi kezelése

A reflux betegség a tápcsatorna összetett működési zavara, eredményeképpen a gyomortartalom visszajut a nyelőcsőbe, ahol kellemetlen tüneteket és kóros elváltozásokat is okozhat. Legnyilvánvalóbb tünete a gyakori gyomorégés, a mellkas mögött jelentkező égő fájdalom, valamint a fulladásérzés. A reflux jelensége időnként egészséges embereknél is előfordulhat, kórossá a panaszok gyakori ismétlődésével válik…. Tovább: A reflux étrendi kezelése »

Reflux diéta sok gyomorsavra

Reflux diéta sok gyomorsavra

A reflux betegség a gyomortartalom nyelőcsőbe való visszaáramlását jelenti, mely égő, csípő érzéssel jár. A sokáig fennálló refluxos panasz szövődményekkel is járhat, ezért tanácsos minél előbb kezelni. A reflux jelensége időnkét egészséges embereknél is előfordulhat, kórossá akkor válik, ha a panaszok heti rendszerességgel fennállnak. A betegség tünetei a túlzott gyomorsav… Tovább: Reflux diéta sok gyomorsavra »

Tippek gyomorégésre

Tippek gyomorégésre

A leghasznosabb tippek között gyomorégésre megemlíthető a gyömbértea fogyasztása. A gyömbérnek számos hatékony tulajdonsága van, emellett – mivel nagyon csípős – összehúzza a nyelőcső végén lévő záróizmot, így a sav nem tud visszafolyni a nyelőcsőbe. Szintén fontos, hogy zsírszegény ételeket fogyasszunk, akárcsak reflux diéta esetén, mivel ez nagyban segíti az… Tovább: Tippek gyomorégésre »

Az epés reflux

Az epés reflux

Az epés reflux folyamatosan kellemetlen tünetekkel járó betegség. Amennyiben a hibásan működő nyelőcső végén lévő záróizom epeproblémákkal is párosul, az megkeseríti a beteg mindennapjait. Hosszú távon a legtöbbet azzal tehetünk, ha változtatunk az étrendünkön. A finomított szénhidrátok amellett, hogy lassítják a gyomorsav okozta gyulladásoknak a gyógyulását – főképp a kelesztett… Tovább: Az epés reflux »

Magas gyomorsavra diéta

Magas gyomorsavra diéta

Magas gyomorsavra diéta alkalmazása szükséges. Diétázás nélkül a savtermelést lehetetlen szabályozni, hiába a gyógyszerek alkalmazása. A gyomorsav elleni diétának tartalmaznia kell nagyon sok rostos anyagot, mivel a rostok felszívják a savat. Ezeket a rostokat megtalálhatjuk az olyan zöldségekben, mint a spenót, spárga, borsó, sárgarépa, ezen kívül a gabonákban, mint a… Tovább: Magas gyomorsavra diéta »

Sok gyomorsavra diéta

Sok gyomorsavra diéta

A sok gyomorsavat a nem megfelelő étkezés okozza, többek közt az, hogy nagyon sok magas zsírtartalmú ételt, szénsavas, alkoholos italokat és cukros élelmiszereket fogyasztunk. A sok gyomorsavra előírt diéta többek közt ezeknek az élelmiszereknek a kerülésén alapszik. Ha sok gyomorsavat észlelünk, érdemes méregtelenítő kúrát alkalmazni néhány napig. Ebben a diétában… Tovább: Sok gyomorsavra diéta »

Oldal 1 - 41234
Reflux 2024