0

Refluxra szilva

A reflux, köznyelven gyomorégés, a nyelőcső és a gyomor között található záróizom működési zavara következtében fellépő betegség. Eredményeképpen az emésztőnedvekkel és gyomorsavval elkavarodott gyomortartalom visszajut a nyelőcsőbe. Sajnos a betegséget egyre többen tapasztalják, egyre többen szenvednek tőle. Kevesen tudják, hogy a reflux kezdeti szakaszban nagyon jól kezelhető gyógyszerek nélkül. Az egyik kezelési módszer étkezési szokásaink megváltoztatása. Érdekesség, hogy több gyümölcs mellett refluxra a szilva fogyasztása is ajánlott.

E betegségnek számos oka lehet, pl.: túlsúly, terhesség, gyógyszerek hatása stb. Helyes táplálkozással fel lehet venni a harcot reflux ellen. Számos étrend közül választhatunk, amelyek nagy részét legfőképpen a sok vitamint tartalmazó ételek képezik. Számos gyümölcs is megjelenik a listán, így például előkelő helyen szerepel refluxra a szilva.

Refluxra szilva

Refluxra szilva

Reflux diéta során ajánlottak a gyakori kisadagú étkezések (napi öt-hat alkalommal), melyek mellé egy gyümölcs elfogyasztása ajánlott, ami lehet például a jótékony hatású szilva. Fontos szem előtt tartanunk, hogy minden étkezés darabos, szilárd ételből álljon, és csak folyadék önállóan ne szerepeljen „étrendünkben”. Továbbá étkezés alatt a testtartásunkra is figyelnünk kell, hogy ne étkezzünk vízszintes testhelyzetben vagy előregörnyedve.

Számos tanácsot lehet még találni a refluxra ajánlott étkezési szokások listáján, de ami mindenhol megjelenik, az a gyümölcs fogyasztása. Más gyümölcsök mellett mindig fellelhető az ajánlottak között refluxra a szilva is.

  
Iktatva: Diéta, Reflux Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024