Hírek gyógynövények és Reflux témában

Reflux ellen tea

Reflux ellen tea

A reflux legjobb ellenszerei a betegség ellen kifejlesztett gyógyszerek, de vannak olyan gyógyteák is, melyek nagyon sokat segíthetnek. A reflux ellen tea is fogyasztható, de fontos azt tudni, hogy nem iható akármilyen belőlük. A fekete tea egyáltalán nem fogyasztható, hisz az csak növeli a sav mennyiségét. Az a legjobb, ha… Tovább: Reflux ellen tea »

A reflux kezelése gyógynövényekkel

A reflux kezelése gyógynövényekkel

A reflux betegség a tápcsatorna felső szakaszának összetett működési zavara. Eredményeképpen a gyomorsavval és emésztőnedvekkel elkeveredett gyomortartalom visszaáramlik a nyelőcsőbe, ahol kellemetlen tüneteket és komoly problémákat is okozhat. Sokan nem gondolnak arra, hogy a gyomorégés vagy a kellemetlen égő érzés a torokban a reflux betegség tünetei lehetnek. Éppen ezért kevesen… Tovább: A reflux kezelése gyógynövényekkel »

A reflux kezelése gyógyteával

A reflux kezelése gyógyteával

Gyomorégés egy-egy bőségesebb, nehezen emészthető ételekből álló lakoma után bárkivel előfordulhat. Ha azonban ez a jelenség rendszeresen fennáll, akkor megtörténhet, hogy reflux betegséggel állunk szemben. A refluxot tulajdonképpen a nyelőcsőbe visszaáramló gyomortartalom okozza. Sajnos egy rejtőzködő betegségről beszélünk, amely napjainkban – elsősorban a felgyorsult életmódnak tulajdonítva – egyre több embert… Tovább: A reflux kezelése gyógyteával »

Homeopátia gyomorsavra terhesség idején

Homeopátia gyomorsavra terhesség idején

A homeopátiás szerek napjainkban nagyon népszerűvé váltak. A homeopátia gyomorsavra terhesség idején többek között azért ajánlott, mivel ezek csakis természetes anyagokat tartalmazó szerek, melyek nem károsak a magzat számára, és vannak esetek, amikor hatékonynak bizonyultak. A homeopátiás szerekhez minden kismama olcsón hozzáférhet, de mielőtt alkalmaznák, forduljanak homeopátiás orvoshoz, mert ezeknek… Tovább: Homeopátia gyomorsavra terhesség idején »

Gyomorsavcsökkentés gyógynövényekkel

Gyomorsavcsökkentés gyógynövényekkel

A gyomorsavcsökkentés gyógynövényekkel kiváló, bevált módszer. Egyik ilyen gyógyfű a citromfű. A citromfűből főzött tea nyugtató hatású. Ez a főzet nagyon ajánlott a gyomorsav túltengésre és a reflux betegeknek, főképp azoknak, akiknél a betegség pszichés okokból alakult ki. A gyomorsav csökkentését akáccal is befolyásolhatjuk, szintén teaként fogyasztva. Hasznos még a… Tovább: Gyomorsavcsökkentés gyógynövényekkel »

Gyomorsav túltengés ellen gyógytea

Gyomorsav túltengés ellen gyógytea

A gyomorsav túltengés ellen a gyógyteák rendkívül ajánlottak. Ezeknek a teáknak a fogyasztása étkezések előtt vagy után nagyon jó hatást gyakorol az emésztésre, így kevesebb sav termelődik. A gyomorsav túltengés elleni teák közé tartozik a kálmos gyökér. A kálmos gyökér többnyire vizes, iszapos partokon található, ahol mély gyökeret eresztve az… Tovább: Gyomorsav túltengés ellen gyógytea »

Gyomorsav csökkentése házilag

Gyomorsav csökkentése házilag

A gyomorsav sok kellemetlen tünetet okozhat, többek közt gyomorégést és hasfájást, vagy egyszerre mindkettőt. Sokféleképpen csökkenthető, ezek közül célszerűbb a bevált módszerek egyikéhez, a házi gyógymódokhoz folyamodni. Ha a gyomorsav csökkentése házilag történik, jó eredményeket érhetünk el. Azok az emberek, akik szervezetében túl sok gyomorsav termelődik, fontos, hogy alaposan átböngésszék… Tovább: Gyomorsav csökkentése házilag »

Mit tegyünk gyomorégés ellen?

Mit tegyünk gyomorégés ellen?

Az internetes kérdezőfórumok tele vannak ezzel a kérdéssel. Szerencsére gyógymód is akad bőségesen, valamint a szakorvosok is sok jó tanáccsal tudnak szolgálni e téren. Dr. Plósz János gasztroenterológus a kaukázusi kefirt javasolja gyomorégés ellen, mert értékes tápanyagokat tartalmaz, melyek által rendben tartja a bélflórát és stabilizálja a gyomorsavtermelést. Mit tegyünk… Tovább: Mit tegyünk gyomorégés ellen? »

Gyomorégésre receptek

Gyomorégésre receptek

A gyomorégés rendkívül sok kellemetlen tapasztalattal járhat, főképp ha a mindennapjainkban gyakran előfordul. A gyomorégést okozó gyomorsav termelése nagyon sok módon befolyásolható, és ezek által a gyomorégéssel járó tünetek is enyhülnek. Gyomorégésre receptek rendkívül széles skálában találhatóak, hisz szakértők szerint a gyomorégés ellen étrend- és életmódváltással tehetünk a legtöbbet. Gyomorégésre… Tovább: Gyomorégésre receptek »

A reflux alternatív kezelése

A reflux alternatív kezelése

A reflux egy gyakori emésztőrendszeri betegség, ami nagyon sok ember életében nap mint nap kellemetlenségeket okoz. A nyelőcső alsó záróizmának nem megfelelő működése miatt a gyomorsav feljuthat a nyelőcsőbe és a garatba, ami által nagyon sok problémát okozhat, többek között más betegségek kialakulását eredményezheti az emberi szervezetben. A betegség kezelhető,… Tovább: A reflux alternatív kezelése »

Oldal 1 - 212
Reflux 2024