0

Kialakulhat reflux idegi alapon is

Emberek milliói élnek abban a tévhitben, hogy a reflux kizárólag a rendszertelen és egészségtelen táplálkozás következtében alakulhat ki, mit sem tudva arról, hogy a reflux idegi alapon is megjelenhet. A stressz olyan kisebb pánikrohamokat idézhet elő szervezetünkben, melynek hatására idegrendszerünk számos testi funkciót indít be.

A stressz hatására a pulzus felgyorsul, a vérnyomás megnő, több vér kerül az izmokba, melynek következtében az emésztés lelassul. Ez a folyamat vezethet a reflux idegi alapon történő megjelenéséhez, ugyanis a nem megfelelő emésztés és a feszültség miatt a gyomortartalom nem tud maradéktalanul megemésztődni és felszívódni a szervezetben, hanem visszaáramlik a nyelőcsőbe.

Reflux idegi alapon

Reflux idegi alapon

Ezért, amennyiben lehetséges, kerüljük a stresszhelyzeteket a jó emésztés érdekében is. A feszültségoldás úgy érhető el, hogy naponta végzünk légzőgyakorlatokat és lazítógyakorlatokat, továbbá biztosítjuk szervezetünk számára a kellő mennyiségű, pihentető alvást, melynek ideje alatt testünk kellőképp tud regenerálódni a kipihentség érdekében és a reflux idegi alapon történő megjelenésének elkerülése végett.

A regeneráló és pihentető alváshoz szükséges a korai lefekvés, a zavaró zajok és fények kiküszöbölése és az, hogy ne aludjunk számítógép, mobiltelefon vagy egyéb elektromos készülék közelében. Ez elégséges lehet a reflux idegi alapon történő megjelenésének elkerüléséhez, viszont ha ez sem elegendő, akkor életmódbeli változásokra lesz szükség.

  
Iktatva: Okai, Reflux Címkék: ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024