0

Gyomorégés a terhesség elején

Azok a nők, akik már szültek, tisztában vannak vele, hogy a terhesség elején előfordulhat gyomorégés vagy hányinger. Ilyen esetben nem túl sok tennivaló van, hisz a legtöbb esetben szinte minden gyógyszer hatástalan. A gyomorégés a terhesség elejénnem veszélyes, semmi következménnyel nem jár, azonban nagyon kellemetlenné teheti a mindennapokat.

A gyomorégés a terhesség elején pihenéssel csillapítható a legjobban. Sok várandós arról számolt be, hogy szinte semmi más nem hatott, csak ha egy kicsit lepihenhettek. Azonban a megfelelő táplálkozással is sokat javíthatunk a kialakult helyzeten. Ez alatt elsősorban azt kell érteni, hogy sokszor kell enni, de egyszerre csak keveset.

Gyomorégés a terhesség elején

Gyomorégés a terhesség elején

Ha nagyon súlyos a helyzet, akkor esetleg gyógyszer is szedhető, ami kalcium és magnézium alapú. Ezek a savlekötő gyógyszerek segíthetnek a gyomorégésen a terhesség elején. Ezen gyógyszerek nagy előnye, hogy nem szívódnak fel, így nem ártalmasak a kicsire.

Gyomorégés a terhesség elején nemcsak a refluxos betegeknél alakul ki, hanem nagyon sok, egyébként egészséges kismamát érint, kit kisebb, kit nagyobb intenzitással. A gyomorégés mellé társulhat még hányinger, sőt hányás is. A lúgosító ételek fogyasztása sokat segíthet ezen az állapoton. Idővel szinte minden kismamánál eltűnnek ezek a tünetek, így csupán ki kell várni ezt a bizonyos időt.

  
Iktatva: Gyomorégés terhesség Címkék: , , , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024