0

Gyomorégés antibiotikum után

A gyomorégés egy olyan kellemetlenség, mely a magyarországi lakosság nagy hányadát érinti. Gyomorégés olyankor alakul ki, amikor túlzottan sok gyomorsav keletkezik szervezetünkben, s ennek hatására fájó, égető érzést érzünk gyomrunkban és nyelőcsövünkben. Gyomorégés antibiotikum után is kialakulhat szervezetünkben.

Bőséges étkezések, egyes élelmiszerek, az alkohol és a cigaretta is felelős lehet a gyomorsav kialakulásáért. Ha a gyomorégés rendszeres időközönként jelentkezik életünkben, érdemes elgondolkodnunk azon, hogy vajon mitől alakulhat ki, és próbáljuk meg teljesen kihagyni vagy legalább csökkenteni annak a káros anyagnak, élelmiszernek a bevitelét szervezetünkbe, melyről úgy gondoljuk, hogy felelős lehet gyakori gyomorégésünkért. Ezen kívül gyomorégés antibiotikum, aszpirin, nyugtató és antidepresszáns után is gyakori jelenség, hiszen ezen gyógyszerek egyik mellékhatása lehet a gyomorégés.

Gyomorégés antibiotikum után

Gyomorégés antibiotikum után

Ha a gyomorégés antibiotikum után alakult ki szervezetünkben, próbáljuk meg ezt természetes úton orvosolni. A citromlé, tej, almaecet remek gyomorsav csökkentők. A víz fokozott fogyasztása is csodákat tehet, mert nagymértékben hozzájárul a gyomorsav semlegesítéséhez, illetve az ánizs, kömény és kamilla gyógynövények együttesével is próbálkozhatunk.

Ha gyakori gyomorégésben szenvedünk antibiotikum után, érdemes az életmódunkon is változtatnunk. A napi vagy kétnapi rendszeres mozgás beindítja gyomorműködésünket, és hozzájárul az egészséges emésztés helyreállításához. Bármilyen mozgásformát gyakorolhatunk, a lényeg, hogy mozgassuk át testünk minden egyes részét, ugyanakkor vigyázzunk arra is, hogy ne terheljük túl szervezetünket. Inkább mozogjunk hetente többször és keveset, mint heti egy alkalommal többet.

  
Iktatva: Gyomorégés okai Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024