0

Gyomorégés ellen szódabikarbóna

Ég a gyomrod? Nehezen emésztesz? Könnyen segíthetsz rajta! Egy kávéskanál szódabikarbónát oldj fel egy pohár vízben, és idd ki egy húzásra! Hogy mit tehet gyomorégés ellen a szódabikarbóna? A válasz egyszerű: egy ilyen oldat puffadásenyhítő hatással rendelkezik, mely lúgos hatásának köszönhetően stabilizálja a gyomor pH-értékét, és megszünteti a savas kémhatást.

Gyomorégés ellen szódabikarbóna

Gyomorégés ellen szódabikarbóna

A szódabikarbóna meglepően sokféle módon alkalmazható. Nem véletlen, hogy nagyanyáink is nap mint nap használták. Nem csak fogfehérítésre, hanem folteltávolításra is alkalmas, de doppingol is. Elődeink előszeretettel alkalmazták a szódabikarbónás lábáztatást, ami különösen a gyulladásokra, a reumás bántalmakra és az immunrendszer gyengesége esetén volt ajánlott. Napjainkban legtöbben gyomorégés ellen használnak szódabikarbónát.

Kevesen tudják, hogy az orvosok nagy többsége is ajánlja gyomorégés ellen a szódabikarbónát. Ez a leginkább sütéshez alkalmazott készítmény ugyanis vízzel elkeverve a legjobb lúgosító ital. Nem csak kezelésre, de megelőzésre is alkalmas, ha közvetlenül egy kiadós és zsíros ételektől gazdag étkezés után fogyasztunk egy pohár szódabikarbónás oldatot.

Bizonyára éreztük már, hogy a savtúltengés miatt szúr a mellkasunk és a gyomrunk. Többféle otthoni praktikával legyőzhető ez a kellemetlen érzés, ami – megfelelő és időbeni kezelés híján – kórossá is válhat. A legjobb és legolcsóbb házi módszer tehát gyomorégés ellen a szódabikarbóna, bár folyamatosan nem helyettesíthető vele a célirányos gyógyszeres kezelés.

  
Iktatva: Gyomorégés, Gyomorégés ellen Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024