0

Gyomorégés elleni természetes szerek

Gyomorégés során szervezetünk túlságosan sok savat termel, mely nem képes felszívódni. Ilyenkor fájó, égető érzést érzünk gyomrunkban és esetenként nyelőcsövünkben is. Ilyen alkalmakkor nem érdemes gyógyszerekhez fordulni, mert hosszú távon ezek nem képesek elhárítani a bajt, inkább gyomorégés elleni természetes szereket használjunk, és igyekezzünk egészségesen élni, mert csak így tudjuk hosszú távon megszüntetni a kellemetlen tüneteket.

A gyomorégés elleni természetes szerek közül első helyen van a víz. Szervezetünk több mint 80 százaléka vízből áll, ezért nagyon fontos, hogy megőrizzük ezt az arányt, és kerüljük a kiszáradást. A víz nemcsak a gyomorégést enyhíti, hanem számos más betegség gyógyítására is alkalmas, ugyanakkor rendszeres fogyasztása elkerülhetetlen szervezetünk normális működése érdekében.

Gyomorégés elleni természetes szerek

Gyomorégés elleni természetes szerek

Gyomorégés elleni természetes szerek közül a második helyen a citrom áll. A citrom lúgos hatásának köszönhetően a savat pillanatok alatt megszüntetheti. Elsőre talán furcsának hangzik, hogy pont a savanyú citromlé az, mely a gyomorsavunkat megszünteti, de higgyük el, hogy olyan kémiai reakciókat indít majd el szervezetünkben, melyek kontrollálják a túlzott gyomorsav-termelődést.

Gyomorégés elleni természetes szer az almaborecet is. Ha túlzottan sokat ettünk, vagy olyan élelmiszereket fogyasztottunk, melyek elindították szervezetünkben a túlzott gyomorsav termelődést, kortyoljunk almaborecetet, mert ez rövid idő alatt elháríthatja a problémát.

  
Iktatva: Gyomorégés ellen Címkék: , , , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024