0

Gyomorégés kismamáknál

A gyomorégés kismamáknál teljesen természetes jelenség, ezért nem kell megijednünk, ha ezt tapasztaljuk a terhesség alatt. Ilyenkor a gyomorégés főként a második és harmadik trimeszterben szokott jelentkezni, általában a reggeli órákban, de előfordul napközben is. Ha a terhesség alatt gyomorégést tapasztalunk, ne gyógyszerekkel próbáljuk meg enyhíteni, mivel ez nem fogja hosszú távon megszüntetni a problémát, ráadásul sok káros mellékhatása is lehet, mely árthat nekünk és a babának is.

A gyomorégés kismamáknál nem is annyira a gyomorban szokott jelentkezni, mint inkább a szegycsont és torok közötti részen. Ennek egyik leggyakoribb oka, hogy a terhesség alatt megváltozik a progeszteron hormontermelés, melynek hatására túl sok gyomorsav szabadul fel a szervezetben.

Gyomorégés kismamáknál

Gyomorégés kismamáknál

A gyomorégés kismamáknál könnyen megszüntethető illetve enyhíthető természetes gyógyszerekkel, készítményekkel. A frissen facsart citrom leve például nagyon jót tesz gyomornak, és lúgos hatásának köszönhetően olyan kémiai reakciókat indít el a szervezetben, mely megakadályozza a további gyomorsav termelődését. A szódabikarbóna, víz, tej és különböző gyógyteák szintén hatásosak, ha a gyomorsav semlegesítéséről van szó.

Ha a gyomorégés gyakran jelentkezik terhességünk alatt, figyelniük kell arra is, hogy miket eszünk. A túlzottan fűszeres, savas ételek fogyasztása nem ajánlott terhesség alatt, illetve, ha gyakori gyomorégéssel küszködünk, az is hatásos lehet, hogy matracunk fejrészét megemeljük éjszakára, mert ez meggátolja a gyomorsav nyelőcsőbe való jutását.

  
Iktatva: Gyomorégés, Gyomorégés terhesség Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024