0

Gyomorégés megszüntetése ételek segítségével

A gyomorégés ételek által is fokozható. Amennyiben olyan ételeket eszünk, amelyek sok zsírt tartalmaznak, erősen fűszerezettek és nehezen emészthetők, elősegítjük a gyomorégés kialakulását. A sok vegyi anyaggal kezelt, tartósított, színezett, dúsított vagy ízfokozóval ellátott élelmiszer – a többi káros hatása mellett gyomrunknak is igencsak ártalmas.

Természetesen a gyomorégés ételek segítségével is csökkenthető is, ha megfigyeljük, hogy milyen élelmiszer elfogyasztása után nincs gyomorsavtúltengésünk, és azokat részesítjük előnyben. Jó, ha táplálkozási naplót vezetünk egy ideig, és aszerint rendezzük át az étrendünket, hogy melyik étel fokozza és melyik csökkenti a kellemetlen égő érzést.

Ételek

Ételek

A gyomorégés ételek mellett az étkezési szokásaink megváltoztatásával is kezelhető. Ha jól megrágjuk a táplálékot, nyugodtan eszünk, nem esünk túlzásokba az étel mennyiségét illetően, és naponta többször étkezünk, kevesebbszer fog kínozni a reflux betegség ezen tünete. Ha fogyókúrázunk, és ezért a különböző diéták miatt a táplálékmegvonás mellett döntünk, és ennek következtében koplalási időszakokat iktatunk be, nem teszünk jót gyomrunknak.

A gyomorégés ételek által nem szüntethető meg teljesen, de a megfelelően összeállított, rendszeres, kiegyensúlyozott étrend hasznos kiegészítője lehet az orvos által beállított gyógyszeres kezelésnek. Az ételek mellett az italokra, a szervezetünkbe kerülő folyadékokra is figyelnünk kell. A szénsavas üdítők, a savas gyümölcslevek, a borsmentatea, a kávé valamint az alkohol fogyasztása nem kedvez a gyógyulásnak.

 

  
Iktatva: Gyomorégés, Gyomorégés ételek

Írj most.

Küldés
Reflux 2024