0

Gyomorégés megszüntetése terhesség alatt

A gyomorégés megszüntetése terhesség alatt nem egyszerű feladat, de megoldható. Annak a kismamának, aki túl sok gyomorsavval küzd, érdemes minél több vizet innia. A víz hatására visszafolyik a sav a gyomorba, ezáltal csökken a gyomorégés. Ugyanilyen hatással bír a tej is, ezek a folyadékok közömbösítik a savat. Azonban az olyan italok, mint a kávé, a kóla vagy az alkohol, kerülendőek.

A gyomorégés megszüntetése érdekében az állapotos nők sokat tehetnek, ha rágógumiznak. Csakis cukormentes rágóról lehet szó, hisz a cukor fogyasztása után még több sav termelődik. A rágógumi használata közben megnő a nyáltermelődés, és mivel a nyál lúgos, semlegesíti a savat. Amikor a kismama túl sok savat észlel, érdemes fogyasztania valami olyan élelmiszert, amely magas rosttartalmú. Ilyenek a zabpelyhek, a gyümölcsök és a zöldségek.

Gyomorégés megszüntetése terhesség alatt

Gyomorégés megszüntetése terhesség alatt

A savtermelést stressz is okozhatja, ezért a gyomorégés megszüntetése érdekében terhesség alatt fontos a nyugodtság is. Ezen kívül olyan élelmiszereket ajánlott fogyasztani, amelyek felszívják a savat: kenyeret, papayát, gabonakekszeket, banánt, almát, mogyorót. Az olyan gyógyteák, amelyek segítik az emésztést, szintén jó hatást gyakorolnak. Ilyenek a kálmos gyökér, a cickafarkfű vagy a kamillatea.

A gyomorégés megszüntetése terhesség alatt savmegkötőkkel is kivitelezhető, azonban ha sikerül természetes módon leküzdeni, nem szükséges ezeknek a szedése. A folyadékbevitel ilyenkor nagyon hatásos lehet, és ha az étrend is megfelelő, a gyomorsavtermelés normalizálódik.

  
Iktatva: Gyomorégés, Gyomorégés ellen Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024