0

Gyomorégés várandósan

A terhesség lefolyása alatt szinte elkerülhetetlen a kismamáknál, hogy a terhesség utolsó szakaszában – vagy akár korábban – ne tapasztaljanak gyomorégést. A gyomorégés várandósan egy teljesen természetes, de ugyanakkor rendkívül kellemetlen égő érzés. A terhesség utolsó szakaszában, amikor a magzat növekedése miatt a kismama belső szervei, többek közt a gyomor kimozdul természetes pozíciójából, az akkora nyomást gyakorolhat a rekeszizomra, hogy a nyelőcső áthatolhat rajta, ezzel utat adva a gyomorsavnak.

Gyomorégés várandósan

Gyomorégés várandósan

A gyomorégést a várandóság alatt is a gyomorsavtúltengés okozza. A kismamák esetében nagyon sok tényező miatt ezek a tünetek a terhesség végén egyre gyakrabban jelentkeznek, mivel a szervezetük olyan hormonokat termel, ami károsan befolyásolja nyelőcső végén lévő záróizom működését. Így a gyomor elmozdulása következtében okozott nyomáson kívül ez is nagy szerepet játszik a gyakori gyomorégés jelentkezésében.

A megfelelő táplálkozás ebben az időszakban rendkívül fontos, hisz ezáltal a kismama nagyban befolyásolhatja a gyomorégést várandósága alatt. A legfontosabb az, hogy kerülje az olyan élelmiszereket – mint pl. hagyma, paradicsom, citrusfélék – és italokat, amelyek elősegítik a gyomorsav termelését.

A gyomorégés várandósan ugyan nagyon kellemetlen, de fontos megőrizni a nyugalmat, ajánlott tudatosan étkezni és természetes gyógymódokhoz folyamodni, mivel a nem megfelelően adagolt gyomorsav elleni gyógyszerek miatt még több gyomorsav termelődhet, ezáltal még több problémát okozva a kismamáknak.

  
Iktatva: Gyomorégés, Gyomorégés terhesség Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024