1

Gyomorégésre jó a szódabikarbóna

A gyomorégés gyakori panasz, mely Magyarország lakosságának jelentős hányadát érinti. A gyomorban létrejövő jellegzetes égő fájdalom oka általában a táplálkozásban keresendő. Ha gyakori gyomorégéssel küszködünk, legelőször táplálkozási szokásainkon kell változtatnunk ahhoz, hogy kiküszöböljük a bajt. Gyomorégésre jó a szódabikarbóna, víz, tej, gyógyteák, sőt még a citromlé is.

Gyomorégésre jó a szódabikarbóna, mivel ez az egyik leggyorsabb módszer arra, hogy megszüntessük a kínzó fájdalmat. A hétköznapi néven szódabikarbónaként ismert nátrium-hidrogén-karbonát enyhén lúgos hatásának köszönhetően semlegesíti a gyomorsavat, mivel a gyomorban szén-dioxidot képez.

Gyomorégésre jó a szódabikarbóna

Gyomorégésre jó a szódabikarbóna

Gyomorsav esetén ne szedjünk be rögtön gyógyszereket, mivel ezzel csak rövid ideig tudunk pozitív hatást elérni. Ha gyakori gyomorégéssel küszködünk, próbálkozzunk inkább természetes gyógyszerekkel, mert ezek segítségével akár örökre elűzhetjük a kellemetlenséget. Gyomorégésre tehát jó a szódabikarbóna, s ezen kívül számos más házi módszer is, melyeket alkalmazva, sokkal hatásosabb eredményt érhetünk el, mint gyógyszerekkel.

Ha gyakori gyomorégéssel küzdünk, azon kívül, hogy természetes gyógyszereket és készítményeket használunk, étkezési szokásainkon is változtatnunk kell, mivel a legtöbb esetben a rossz étkezési szokások miatt alakul ki a gyomorégés. Próbáljunk meg egészségesen étkezni, sok gyümölcsöt és zöldséget enni, és olyan készítményeket vásároljunk, amelyekben nincs tartósítószer és egyéb szintetikus és kémiai anyagok sem. Ha pedig ezek ellenére is néha gyomorégés gyötör, ne feledjük, hogy gyomorégésre jó a szódabikarbóna.

  
Iktatva: Gyomorégés, Gyomorégés ellen Címkék: , , ,

Egy hozzászólás "Gyomorégésre jó a szódabikarbóna"

  1. Gabi szerint:

    A gyomorégésre csak és kizárólag akkor hat jótékonyan a szódabikar, ha valakinek sok a gyomorsava. Csakhogy általában ennek a forditottja a jellemző, azaz általában kevés az emberek gyomorsava, ami legfőképpen annak a következménye, hogy intézményesen lebeszélik a népeket a sófogyasztásról!

Írj most.

Küldés
Reflux 2024