0

Gyomorégésre természetes gyógymód

A gyomorégést életünk során szinte mindannyian megtapasztaljuk. A túlzott gyomorsavtermelés, ami akár a nyelőcsőbe is feljut, rendkívül kellemetlen érzést okoz. A túlzott gyomorsavtúltengést azonban nem csak gyógyszerek segítségével csökkenthetjük, hiszen nagyon sokféle természetes gyógymód alkalmazásával enyhíthetünk e kellemetlen tüneten.

Gyomorégésre a leghatékonyabb természetes „gyógymód” a tudatos étkezés. Megfelelő étrend mellett ugyanis tudjuk szabályozni a gyomrunk savtermelését, s ezáltal megszűnhet a gyomorégés. Ezen kívül fontos a sok (nem szénsavas) folyadékbevitel, mert a víz elkeveredik a gyomorsavval, ezáltal enyhíti az égő érzést. Mivel gyakran éjszaka jelentkeznek a tünetek, lefekvéskor enyhén emeljük meg a párnánkat, meggátolván ezáltal a gyomorsav szájba jutását.

Gyomorégésre természetes gyógymód

Gyomorégésre természetes gyógymód

Gyomorégésre természetes gyógymódot jelenthet ugyanakkor a különböző gyógyfüvek, teakeverékek használata, mint például a borsmenta, a zsálya, a kamilla vagy a cickafarkfű. Szakértők szerint hatásos módszer a tünetek enyhítésére a citromlével elkevert víz is, mivel a citrom lúgos kémhatású, ezért megszünteti a savat. Ezen kívül rengeteg gyümölcsöt (almát, papayát, aszalt gyümölcsöt), zöldséget és rosttartalmú ételeket kell fogyasztani. A gabonafélék, a zabpehely, az alacsony zsírtartalmú péksütemények felszívják a gyomorsavat, ezáltal csökkennek a tünetek.

Gyomorégésre természetes gyógymódot nagyon sokfélét találhatunk, ezért mielőtt gyógyszeres kezeléshez folyamodnánk, és szembesülnénk azok káros mellékhatásaival, mindenképp érdemes próbálkozni a különféle természetes módszerekkel. Ha nem érzünk pozitív változást ezek alkalmazásával, forduljunk orvoshoz!

 

  
Iktatva: Gyomorégés, Gyomorégés kezelése Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024