Cikkek a(z) Gyomorégés ellen és Reflux kategóriából

Gyomorégés ellen legkézenfekvőbb, ha többször és kevesebbet étkezünk, ha étkezés után rögtön nem pihenünk le, és lemondunk vagy minimálisra csökkentjük az alkoholbevitelt és a dohányzást. A gyógyszertárakban kapható savlekötőket is gyomorégés ellen fejlesztették ki, úgy hatnak, hogy semlegesítik a savfelesleget. Amennyiben rendszeressé válik a gyomorégés, orvoshoz kell fordulni.

Gyomorégésre jó a szódabikarbóna

Gyomorégésre jó a szódabikarbóna

A gyomorégés gyakori panasz, mely Magyarország lakosságának jelentős hányadát érinti. A gyomorban létrejövő jellegzetes égő fájdalom oka általában a táplálkozásban keresendő. Ha gyakori gyomorégéssel küszködünk, legelőször táplálkozási szokásainkon kell változtatnunk ahhoz, hogy kiküszöböljük a bajt. Gyomorégésre jó a szódabikarbóna, víz, tej, gyógyteák, sőt még a citromlé is. Gyomorégésre jó a… Tovább: Gyomorégésre jó a szódabikarbóna »

Enyhíthető a gyomorégés lúgos víz fogyasztásával

Enyhíthető a gyomorégés lúgos víz fogyasztásával

Gyomorégéssel majdnem minden ember találkozott már legalább egyszer élete folyamán. Gondok akkor vannak, ha a mindennapjaink rendszeres kísérőjévé válik. Gyomorégés olyan embereknél alakul ki leggyakrabban, akik dohányoznak, illetve túlzottan sok kávét vagy alkoholt fogyasztanak. Emellett még olyankor is jelentkezhet, ha egészségtelenül táplálkozunk, és túl sok savas, zsíros tápanyagot viszünk be… Tovább: Enyhíthető a gyomorégés lúgos víz fogyasztásával »

Gyomorégés, fáradtság, rossz közérzet

Gyomorégés, fáradtság, rossz közérzet

A gyomor túlzott savtermelése nagyon kellemetlen és fájdalmas tud lenni, ezen felül pedig a gyomorégést fáradtság is szokta kísérni, mely annak tudható be, hogy a szervezet nagy mennyiségű energiát elpazarol arra, hogy az emésztési folyamatokat helyreállítsa, ennek persze egyenes következménye az, hogy ezt az energiát elveszi tőlünk, és mi fáradtságot,… Tovább: Gyomorégés, fáradtság, rossz közérzet »

Gyomorégés elleni természetes szerek

Gyomorégés elleni természetes szerek

Gyomorégés során szervezetünk túlságosan sok savat termel, mely nem képes felszívódni. Ilyenkor fájó, égető érzést érzünk gyomrunkban és esetenként nyelőcsövünkben is. Ilyen alkalmakkor nem érdemes gyógyszerekhez fordulni, mert hosszú távon ezek nem képesek elhárítani a bajt, inkább gyomorégés elleni természetes szereket használjunk, és igyekezzünk egészségesen élni, mert csak így tudjuk… Tovább: Gyomorégés elleni természetes szerek »

Diéta gyomorégés esetén

Diéta gyomorégés esetén

Gyomorégéssel sajnos rengetegen küzdenek az egészségtelen táplálkozás és mozgásszegény életforma miatt. A diéta gyomorégés esetén az egyik leghasznosabb gyógyír. Ilyenkor törekedjünk arra, hogy olyan élelmiszereket fogyasszunk, amelyek felszívják, és nem termelik a fölösleges savakat. Nem érdemes ilyen esetekben gyógyszerekhez folyamodni, mert ezek csak rövid távon orvosolják a bajt, hosszú távon… Tovább: Diéta gyomorégés esetén »

A gyomorégés csökkentése

A gyomorégés csökkentése

Ha gyakori gyomorégéssel küszködünk, tudnunk kell, hogy szervezetünk így próbál jelezni nekünk, hogy valami nincs rendben táplálkozási szokásainkkal, életmódunkkal. A gyomorégés csökkentése sokféleképpen lehetséges, de mindenképpen, hogyha csökkenteni szeretnénk, inkább természetes anyagokkal tegyük, és ne sav elleni gyógyszerekkel. Gyomorégés csökkentése lehetséges például citromos vízzel, illetve kamilla- és egyéb gyógyteákkal is,… Tovább: A gyomorégés csökkentése »

A gyomorégés citromos víz fogyasztásával megszüntethető

A gyomorégés citromos víz fogyasztásával megszüntethető

A gyomorégés citromos víz segítségével nagyon egyszerűen megszüntethető. A gyomorégés olyankor szokott jelentkezni, amikor szervezetünk túl sok savat termel, és ez kellemetlen égető érzéshez vezet a gyomrunkban illetve a nyelőcsövünkben. Bár a citrom savas gyümölcs, mégis kiválóan alkalmazható gyomorégésre, mivel a szervezetben olyan reakciókat képes elindítani, melyek semlegesítik a fölösleges… Tovább: A gyomorégés citromos víz fogyasztásával megszüntethető »

Tippek gyomorégésre

Tippek gyomorégésre

A leghasznosabb tippek között gyomorégésre megemlíthető a gyömbértea fogyasztása. A gyömbérnek számos hatékony tulajdonsága van, emellett – mivel nagyon csípős – összehúzza a nyelőcső végén lévő záróizmot, így a sav nem tud visszafolyni a nyelőcsőbe. Szintén fontos, hogy zsírszegény ételeket fogyasszunk, akárcsak reflux diéta esetén, mivel ez nagyban segíti az… Tovább: Tippek gyomorégésre »

Gyomorégés megszüntetése terhesség alatt

Gyomorégés megszüntetése terhesség alatt

A gyomorégés megszüntetése terhesség alatt nem egyszerű feladat, de megoldható. Annak a kismamának, aki túl sok gyomorsavval küzd, érdemes minél több vizet innia. A víz hatására visszafolyik a sav a gyomorba, ezáltal csökken a gyomorégés. Ugyanilyen hatással bír a tej is, ezek a folyadékok közömbösítik a savat. Azonban az olyan… Tovább: Gyomorégés megszüntetése terhesség alatt »

Salvus víz gyomorégésre

Salvus víz gyomorégésre

Köztudott, hogy az ivóvíz kémiai kezeléseken esik át, míg a vezetékes hálózaton keresztül a lakásokba kerül, annak ellenére, hogy Magyarországon rengeteg értékes és természetes víz fellelhető, amelyek nemcsak finomabbak az ivóvíznél, hanem egészségesebbek is. Ilyen például a Bükkszéken forrásozó Salvus víz is. A Salvus víz gyomorégésre az egyik legjavasoltabb ivóvíz…. Tovább: Salvus víz gyomorégésre »

Oldal 1 - 3123
Reflux 2024