Cikkek a(z) Gyomorégés kezelése és Reflux kategóriából

A gyomorégés kezelőse elsősorban étrend- és életmódbeli változtatásokkal kezdődik. Kerülni kell a fűszeres, zsíros, savanyú, nehezen emészthető ételeket, a tömény vagy nagy mennyiségű alkoholt, és csökkenteni az elfogyasztott kávé- és teamennyiséget. A gyomorégés kezelése gyógyszerekkel két irányból közelíthető meg. Enyhébb esetekben savlekötő vagy savsemlegesítő, komolyabb esetekben pedig savterelést gátló gyógyszerekre van szükség.

A gyomorégés akupresszúra alkalmazásával kezelhető

A gyomorégés akupresszúra alkalmazásával kezelhető

Szinte már népbetegségnek számít a gyomorégés illetve a reflux betegség. Míg a gyomorégés lehet csak időnkénti, addig a reflux már állandósult betegség. A gyomorégés akupresszúra segítségével kiválóan kezelhető, de fontos megjegyeznünk, hogy a legjobb hatás érdekében ajánlott szakképzett embert választani a kezelés elvégzésére. A gyomorégés akupresszúra alkalmazásával kezelhető, sőt sok… Tovább: A gyomorégés akupresszúra alkalmazásával kezelhető »

A gyomorégés gyógyítása

A gyomorégés gyógyítása

Gyomorégés idején szervezetünk túl sok gyomorsavat termel, mely fájó, égető érzést kelt gyomrunkban és nyelőcsövünkben. A gyomorégés gyógyítása számos módon lehetséges, de mindenképpen törekedjünk arra, hogy ne gyógyszerekkel próbáljuk meg kezelni ezt a kellemetlenséget, mert ezek nem fogják hosszú távon megoldani problémánkat, ráadásul számos mellékhatással is számolnunk kell használatuk során…. Tovább: A gyomorégés gyógyítása »

Gyomorégés csillapítása otthon

Gyomorégés csillapítása otthon

A gyomorégés, mely a túlzott savtermelődés hatására alakul ki szervezetünkben, egy nagyon kellemetlen dolog, ám jó ha tudjuk, hogy a gyomorégés csillapítása otthon is lehetséges. Kerüljük a sav elleni gyógyszereket, inkább próbáljuk természetes úton csillapítani a kellemetlen tüneteket, és ha gyomorsavunk bio módszerek hatására sem szűnik meg, csak akkor folyamodjunk… Tovább: Gyomorégés csillapítása otthon »

Hatékony az aloe vera gyomorégésre is?

Hatékony az aloe vera gyomorégésre is?

A természet egyik igazi csodagyógyszere az aloe vera. Hírnevét méltón kiérdemelte, hisz számos betegség gyógyítására és kezelésére alkalmas. Évszázadok óta használják a leveléből nyerhető zselés készítményt égési sérülésekre, horzsolásokra, vágásokra. Emellett viszont az aloe vera gyomorégésre is alkalmas gyógynövény lehet. Nézzük meg, mire jó az aloe vera! Bizonyára mindenki tudja,… Tovább: Hatékony az aloe vera gyomorégésre is? »

Gyomorégésre való gyógyszerek

Gyomorégésre való gyógyszerek

Napjainkban a reflux egyre inkább népbetegséggé válik. Vannak, akik csak időnként  szembesülnek e problémával, de vannak olyan emberek is, akik a túlzott gyomorsavtermelés következtében kialakult gyomorégéssel naponta szembe kell nézzenek. Bár a gyomorégésre való gyógyszerek skálája nagyon széles, mégsem mondható mindegyik eléggé hatékonynak. A gyomorégés többféleképpen gyógyítható. Rendelkezésünkre állnak különféle… Tovább: Gyomorégésre való gyógyszerek »

Homeopátiás szerek gyomorégésre

Homeopátiás szerek gyomorégésre

A homeopátiás szereket manapság nagyon sokféle betegség gyógyítására alkalmazzák. Az utóbbi időben nagyon elterjedt a használatuk, mivel 100%-os természetes alapanyagokból készítik, így nem rendelkeznek káros mellékhatásokkal, mint a gyógyszerek. Ezért homeopátiás orvos tanácsára bárki használhatja: állapotos nők, gyerekek vagy idősebb korosztályúak egyaránt. A homeopátiás szerek gyomorégésre is alkalmazhatóak, habár a… Tovább: Homeopátiás szerek gyomorégésre »

Gyomorégésre természetes gyógymód

Gyomorégésre természetes gyógymód

A gyomorégést életünk során szinte mindannyian megtapasztaljuk. A túlzott gyomorsavtermelés, ami akár a nyelőcsőbe is feljut, rendkívül kellemetlen érzést okoz. A túlzott gyomorsavtúltengést azonban nem csak gyógyszerek segítségével csökkenthetjük, hiszen nagyon sokféle természetes gyógymód alkalmazásával enyhíthetünk e kellemetlen tüneten. Gyomorégésre a leghatékonyabb természetes „gyógymód” a tudatos étkezés. Megfelelő étrend mellett… Tovább: Gyomorégésre természetes gyógymód »

Gyomorégésre tabletta

Gyomorégésre tabletta

Gyakran tapasztaljuk, hogy minél ízletesebb az étel, annál kínzóbbak a következmények. Hogy miért van ez így? Azért, mert a sav elrontja a kellemes utóízt. Sok ember ismeri ezeket a tüneteket, és tudja, hogy a gyötrő érzés a mellkasba a tegnapi ízletes vacsora miatt lehet. Néhány gyomorégésre ajánlott tabletta képes visszaállítani… Tovább: Gyomorégésre tabletta »

Hogyan történik a gyomorégés kezelése?

Hogyan történik a gyomorégés kezelése?

A reflux betegség egyik legjellemzőbb tünetének megszüntetésére irányul a gyomorégés kezelése. Amennyiben felismerjük, hogy milyen ételek vagy italok elfogyasztása után jelentkezik a gyomorégés, azokat kiiktatva étrendünkből van esélyünk arra, hogy ritkábban okozzon problémát. Ezen változtatásokkal kivédhetünk egy sor kellemetlenséget. Általában a zsíros, fűszeres, savas, vegyi anyagokkal kezelt ételek okoznak gyomorégést,… Tovább: Hogyan történik a gyomorégés kezelése? »

A gyomorégés kezelése

A gyomorégés kezelése

Mivel a gyomorégés a reflux betegség egyik tünete, a gyomorégés kezelése tüneti kezelésnek minősül. Másképp szólva nem a kiváltó okot és magát a betegséget, hanem annak a tünetét igyekszünk megszüntetni. Természetesen fontos a légcsőbe feljutó sav közömbösítése már csak azért is, mivel a fájdalom mellett megszüntetjük ezzel a légcső nyálkahártyáját… Tovább: A gyomorégés kezelése »

Oldal 1 - 212
Reflux 2024