Cikkek a(z) Gyomorégés okai és Reflux kategóriából

A gyomorégés okai többfélék lehetnek. A nyelőcső záróizmának nem megfelelő tevékenysége, rekeszizomsérv, túlzott alkohol, kávé, zsíros, fűszeres, nehezen emészthető étel fogyasztása, étkezés utáni hajladozás. A túlsúly szintén szerepelhet a gyomorégés okai között. A gyomor körül lerakódott fölösleges zsír nyomást gyakorol a gyomorra, és a gyomor tartalmát a nyelőcső irányába préseli.

Gyomorégés időjárás hatására?

Gyomorégés időjárás hatására?

A gyomorégés sok ember életét megkeseríti. A szervezet túlzott gyomorsav termelésének hatására erős, égető fájdalmat érzünk gyomrunkban és nyelőcsövünkben. Gyomorégés időjárás hatására is kialakulhat, főként az erre érzékeny egyéneknél. A levegő páratartama, hőmérséklete, az időjárás váltakozása megviselheti szervezetünket, és nemcsak reumatikus panaszokat okozhat, hanem egyéb más kellemetlenségeket is. Ha a… Tovább: Gyomorégés időjárás hatására? »

Gyomorégés idegi alapon

Gyomorégés idegi alapon

A gyomorégés egy olyan kellemetlen tünetegyüttes, mely az emberek nagy hányadát érinti. Az egészségtelen táplálkozás, a mozgásszegény életforma és stresszes életmód rányomja bélyegét egészségünkre, s ennek hatására beindulhat a túlzott gyomorsavtermelés, melynek hatására égető érzést érzünk gyomrunkban, rosszabb esetben nyelőcsövünkben is. Gyomorégés idegi alapon is megjelenhet, hiszen a legtöbb betegség… Tovább: Gyomorégés idegi alapon »

Gyomorégés lelki okok hatására

Gyomorégés lelki okok hatására

Azt tudjuk, hogy a legtöbb betegség stressz hatására és különböző lelki okok miatt alakul ki szervezetünkben. Ilyen a gyomorégés is. Gyomorégés lelki okok hatására nagyon gyorsan jelentkezhet, hiszen amikor sok stressz ér bennünket, legelőször gyomrunkban és emésztőrendszerünkben ütközik ki. Ha gyakori gyomorégéssel küszködünk, meg kell vizsgálnunk, hogy egészségesen táplálkozunk-e és… Tovább: Gyomorégés lelki okok hatására »

Gyomorégés kávétól

Gyomorégés kávétól

A gyomorégés egy olyan gyakori panasz, mely nagyon sok embert érint világszerte. Kialakulásának leggyakoribb okai az egészségtelen életmód és rossz táplálkozási szokások. Gyomorégés kávétól, italtól, dohányzástól is kialakulhat, mivel ezek mind savasítják szervezetünket. Ha gyakori gyomorégéstől szenvedünk, keressük fel orvosunkat, de ha csak ritkán jelentkezik, próbáljuk meg mi magunk kiküszöbölni… Tovább: Gyomorégés kávétól »

Gyomorégés antibiotikum után

Gyomorégés antibiotikum után

A gyomorégés egy olyan kellemetlenség, mely a magyarországi lakosság nagy hányadát érinti. Gyomorégés olyankor alakul ki, amikor túlzottan sok gyomorsav keletkezik szervezetünkben, s ennek hatására fájó, égető érzést érzünk gyomrunkban és nyelőcsövünkben. Gyomorégés antibiotikum után is kialakulhat szervezetünkben. Bőséges étkezések, egyes élelmiszerek, az alkohol és a cigaretta is felelős lehet… Tovább: Gyomorégés antibiotikum után »

Gyomorégés alkohol hatására

Gyomorégés alkohol hatására

A túlzott alkoholfogyasztás számtalan betegség okozója lehet, ezért csak mérsékletesen ajánlott fogyasztani belőle. Gyomorégés alkohol hatására is kialakulhat, ez az egyik leggyakoribb mellékhatása a túlzott alkoholfogyasztásnak. Természetesen az alkoholt nem mindig zárhatjuk ki életünkből, hiszen baráti társaságban, különböző rendezvényeken elengedhetetlen egy-két pohár elfogyasztása már csak protokollból is, viszont, ha túl… Tovább: Gyomorégés alkohol hatására »

A gyomorégés bor hatására fokozódik

A gyomorégés bor hatására fokozódik

A gyomorégés bor hatására gyakran előforduló kellemetlenség az erre hajlamos embereknél. A gyomorégést tulajdonképpen a túlzott savtermelődés okozza, mely hatására égő, kellemetlen fájdalmat érzünk hasunk tájékán, súlyosabb esetekben ez az égető érzés nyelőcsövünkben is jelentkezik, mely még tovább nehezíti a helyzetet. A bor nagyon egészséges ital, mivel számtalan betegség gyógyítására… Tovább: A gyomorégés bor hatására fokozódik »

Gyomorégés étkezés után

Gyomorégés étkezés után

A szegycsont mögötti, néha torokba is kisugárzó égő érzés bizonyára nagyon sok ember számára ismerős. A kutatók szerint a fejlett országokban minden negyedik lakos havonta legalább egyszer érez gyomorégést étkezés után. Sajnos sokan egész napon át szenvednek e kellemetlen tünetektől, és mégsem tesznek érte semmit. Nem ad okot aggodalomra, ha… Tovább: Gyomorégés étkezés után »

A gyomorégés okai és a táplálkozás

A gyomorégés okai és a táplálkozás

Akkor beszélünk gyomorégésről, amikor a gyomorból visszaáramló sav a nyelőcsőbe jut, ahol ingerli a nyálkahártyát, és ezáltal égő érzést, savas ízt vált ki a szájban, illetve felböfögést vagy köhögést. Napjainkban egyre többeket érintő problémáról van szó, ugyanis a gyomorégés okai a modern kor felgyorsult életvitelében keresendők, úgy a nem megfelelő… Tovább: A gyomorégés okai és a táplálkozás »

A gyomorégés okai. Mire figyeljünk?

A gyomorégés okai. Mire figyeljünk?

A gyomorégés okai közt megemlíthetjük a géneket. Egyes kimutatások szerint örökölhetőek a gyomorműködési rendellenességek valamint a gyomorsav túlérzékenység. Ilyen esetekben a kevésbé savasító ételek fogyasztása, egy-két pohár szénsavas üdítő vagy akár egy kis mennyiségű tömény alkohol is kiválthatja a gyomorégést. Egy másik kockázati tényező, amely a gyomorégés okai közé sorolható,… Tovább: A gyomorégés okai. Mire figyeljünk? »

Oldal 1 - 212
Reflux 2024