Cikkek a(z) Csökkentés és Reflux kategóriából

Gyomorégés esetén az első alkalmazott “beavatkozás” a gyomorsav csökkentés. Amennyiben kevesebb a gyomorban a sav (sósav), kisebb a valószínűsége annak, hogy az a nyelőcsőbe áramlik vissza, kellemetlen tüneteket okozva. A savlekötők által gyorsan elérhető a gyomorsav csökkentés, ám óvatosnak kell lennünk az ilyen szerek használatával, mert a gyomorsav hiányában emésztőrendszeri fertőzések alakulhatnak ki.

Tippek gyomorsav ellen

Tippek gyomorsav ellen

Túlzott gyomorsavtermelést mindannyian tapasztalhatunk életünk folyamán. Hasznos tippek közé tartozik gyomorsav ellen a lúgos gyümölcsök és zöldségek fogyasztása, emellett pedig jótékony hatással van a sok folyadékbevitel is, mivel a víz feloldja a gyomorsavat. Sokat tehetünk gyomorsav túltermelés ellen, ha diétázunk, kerülvén a szénhidrátokat, a cukrot, a savas ételeket és fűszereket…. Tovább: Tippek gyomorsav ellen »

Homeopátia gyomorsavra

Homeopátia gyomorsavra

Homeopátiás kezelés gyomorsavra azért ajánlott, mert ezek a szerek csakis természetes alapanyagokból készülnek, így semmiféle mellékhatással nem rendelkeznek, mégis hatékonynak bizonyultak. Ha már reflux alakult ki, sajnos nagyon nehezen gyógyítható. Az alkáli gyógyszerek sem képesek teljesen megszüntetni a betegséget, így sajnos a homeopátiás szerek sem képesek megküzdeni vele, viszont a… Tovább: Homeopátia gyomorsavra »

Gyomorsavcsökkentés gyógynövényekkel

Gyomorsavcsökkentés gyógynövényekkel

A gyomorsavcsökkentés gyógynövényekkel kiváló, bevált módszer. Egyik ilyen gyógyfű a citromfű. A citromfűből főzött tea nyugtató hatású. Ez a főzet nagyon ajánlott a gyomorsav túltengésre és a reflux betegeknek, főképp azoknak, akiknél a betegség pszichés okokból alakult ki. A gyomorsav csökkentését akáccal is befolyásolhatjuk, szintén teaként fogyasztva. Hasznos még a… Tovább: Gyomorsavcsökkentés gyógynövényekkel »

Gyomorsavcsökkentés természetesen

Gyomorsavcsökkentés természetesen

A gyomorsavcsökkentést természetes úton is lehet befolyásolni. Ahhoz, hogy elkerüljük a gyógyszeres kezelés okozta mellékhatásokat, érdemes a természetes módszerek közül kipróbálni néhányat. A reggeli gabonapehely fogyasztása azon módszerek közé tartozik, mely által a gyomorsavat csökkenthetjük természetesen. A gabonapehely felszívja a gyomorsavat, ezáltal csökkennek a tünetek. Jó hatással lehet a szódabikarbóna… Tovább: Gyomorsavcsökkentés természetesen »

Milyen esetekben szedhető gyomorsav ellen gyógyszer?

Milyen esetekben szedhető gyomorsav ellen gyógyszer?

A gyomorsav elleni gyógyszerek nagyban csökkentik a gyomorsavtermelést. A hatóanyagok közömbösítik a savat, így csökken a gyomorégés, a felböfögés és más ezzel kapcsolatos emésztési problémák. Fontos, hogy ezeket a gyógyszereket orvos írja fel, mivel tartalmazhatnak olyan anyagokat, amelyek allergiát válthatnak ki. Ez különösen a terhes nők számára fontos. A gyógyszerek… Tovább: Milyen esetekben szedhető gyomorsav ellen gyógyszer? »

Gyomorsavcsökkentés természetes módon

Gyomorsavcsökkentés természetes módon

Napjainkban igen gyakoriak az emésztőrendszeri betegségek. Ennek oka a felgyorsult életmódban keresendő, és abban, hogy nem figyelünk oda az étkezési szokásainkra. A túlzott savtermelődés okai közé tartozik még a nem megfelelő élelmiszerek fogyasztása mellett többek között a stressz is, valamint a túlzott kávéfogyasztás. Számos egyszerű trükkel azonban könnyen elérhetjük a… Tovább: Gyomorsavcsökkentés természetes módon »

Gyomorsav ellen zöld teával

Gyomorsav ellen zöld teával

A zöld tea már a keleti bölcsek által is csodaszerként tartott készítménynek számított. Ennek az örökzöld távol-keleti teacserjéből előállított készítménynek számos jótékony hatását ismerjük. Európában az 1500-as években jelent meg. Mára már világszerte orvosilag is elismert készítmény, jótékony hatását nagyon sok ember igazolja. Számos betegség ellen javallott, többek között cukorbetegség… Tovább: Gyomorsav ellen zöld teával »

Gyomorsav csökkentése terhesség alatt

Gyomorsav csökkentése terhesség alatt

Az állapotos nők többsége – főként az utolsó stádiumban – kénytelen szembenézni a túlzott gyomorsavtermeléssel, a reflux kialakulásával. Az állapotos nők szervezete nagyban megváltozik a terhesség alatt. Probléma akkor adódik, ha a gyomorsav túltengés mellett csökken a nyelőcső végén lévő záróizom hatékonysága, és a sav feljut a nyelőcsőbe, ami égő… Tovább: Gyomorsav csökkentése terhesség alatt »

Gyomorsav csökkentése házilag

Gyomorsav csökkentése házilag

A gyomorsav sok kellemetlen tünetet okozhat, többek közt gyomorégést és hasfájást, vagy egyszerre mindkettőt. Sokféleképpen csökkenthető, ezek közül célszerűbb a bevált módszerek egyikéhez, a házi gyógymódokhoz folyamodni. Ha a gyomorsav csökkentése házilag történik, jó eredményeket érhetünk el. Azok az emberek, akik szervezetében túl sok gyomorsav termelődik, fontos, hogy alaposan átböngésszék… Tovább: Gyomorsav csökkentése házilag »

Jótékonyan hat gyomorsav ellen a víz?

Jótékonyan hat gyomorsav ellen a víz?

Az elmúlt években jelent meg a gyomorsav vízzel történő kezelése. Ebben az eljárásban nem sima vizet használnak, hanem lúgos vizet. A lúgosítás, mint az egészségmegőrzés eszköze igen nagy népszerűségnek örvend világszerte. Eme eljárás szerint a gyomorsav túltengés ellen lúgos vizet kéne fogyasztanunk, mely normál szinten tartaná a gyomorsavat. A kutatók… Tovább: Jótékonyan hat gyomorsav ellen a víz? »

Oldal 1 - 212
Reflux 2024