Cikkek a(z) Diéta és Reflux kategóriából

A savtúltengés a reflux diéta segítségével mérsékelhető, mely során olyan étrendbeli változtatást kell eszközölnünk, amelyben előtérbe kerülnek a főzelékek, krémlevesek, sovány tejtermékek, korpás keksz stb. A reflux diéta kizárja a savasító ételeket, ide sorolhatjuk a gombákat, gyümölcsleveket, szárított gyümölcsöket, szeszes italokat, disznó-, marha- és borjúhúst, a gyümölcsök nagy részét, valamint a mesterséges édesítőszerrel édesített élelmiszereket.

A reflux diéta során enyhül

A reflux diéta során enyhül

A gyomorégés intő jel lehet, amivel érdemes szakorvoshoz fordulni, mivel a reflux egyik leggyakoribb tüneteként ismert. Ajánlott minél hamarabb intézkedni, mivel ha már előrehaladott a betegség, akkor csak műtéti úton szabadulhatunk meg tőle. Ha még a betegség a kezdeti stádiumnál tart, akkor jól kezelhető, bár teljesen nem gyógyítható. Kezelése hosszadalmas… Tovább: A reflux diéta során enyhül »

Reflux diéta sok gyomorsavra

Reflux diéta sok gyomorsavra

A reflux betegség a gyomortartalom nyelőcsőbe való visszaáramlását jelenti, mely égő, csípő érzéssel jár. A sokáig fennálló refluxos panasz szövődményekkel is járhat, ezért tanácsos minél előbb kezelni. A reflux jelensége időnkét egészséges embereknél is előfordulhat, kórossá akkor válik, ha a panaszok heti rendszerességgel fennállnak. A betegség tünetei a túlzott gyomorsav… Tovább: Reflux diéta sok gyomorsavra »

Reflux diéta dietetikus szemmel

Reflux diéta dietetikus szemmel

A diéta szó alatt nagyon sok ember éheztetést értelmez. Ez nem így van, a diéta szó alatt azt a táplálkozási módot, étrendet értjük, amely alkalmazásával javíthatunk az állapotunkon, és növeljük a gyógyulás esélyeit. Minden betegségre vannak olyan ételek, amelyek káros hatással vannak, és olyanok, amelyek segítenek leküzdeni a betegséget. A… Tovább: Reflux diéta dietetikus szemmel »

Reflux diéta mintaétrend

Reflux diéta mintaétrend

A reflux diéta mintaétrend kialakulásának a legfőbb célja, hogy megszüntessük a reflux tüneteit, a gyulladásokat, elősegítsük a záróizom javulását, s ezzel megakadályozzuk a gyakori gyomorsav visszaáramlását. Ennek érdekében javallott naponta többször kisebb adagokat fogyasztani és tudatosan étkezni. A reflux diéta mintaétrend betartásához szükséges a sok folyadékbevitel. A folyadék közömbösíti a… Tovább: Reflux diéta mintaétrend »

Reflux diéta receptek

Reflux diéta receptek

A reflux diéta azoknak az élelmiszereknek a kerülésén alapszik, amelyek irritálják a nyelőcső végén lévő záróizmot, és amelyek fokozzák a gyomorsavtermelést. A záróizmot többek közt a koffein, az alkohol, a szénsav, a savasító gyümölcsök és zöldségek, erős fűszerek és a dohányzás irritálhatja, károsíthatja. Ezeknek az élelmiszereknek és italoknak a hatására… Tovább: Reflux diéta receptek »

Refluxra diétás ételek

Refluxra diétás ételek

Refluxra a diétás ételek közé sok élelmiszert besorolhatunk, olyanokat, amelyek nem csak ízletesek, hanem egészségesek és még a betegség leküzdésében is segítenek. Ilyen diétás étel például a brokkoli-, a karfiol-, a borsó- vagy a spenótfőzelék. Ezen főzelékeknek magas a rosttartalmuk. Fontos, hogy csak pároljuk, ne főzzük, és fűszerezésnél inkább a… Tovább: Refluxra diétás ételek »

Reflux diéta

Reflux diéta

A reflux diéta betartása nélkülözhetetlen a reflux betegek számára. Manapság e betegség végleges gyógyítása nagyon nehezen megoldható, a beavatkozás pedig sok kockázattal jár. Így legtöbbet a tünetek csökkentése érdekében akkor tehetünk, ha módosítunk az étrendünkön. A diéta tulajdonképpen minden olyan élelmiszert tartalmazhat, amely az egészséges életmódhoz szükséges, kivéve a savasító… Tovább: Reflux diéta »

Reflux diéta gyermekkorban

Reflux diéta gyermekkorban

A reflux egyre gyakoribb emésztőrendszeri betegség gyerekeknél is. Esetükben még nem annyira súlyos, mint a felnőtteknél, hisz idővel teljesen meggyógyulhatnak, viszont a tünetek ugyanolyan intenzívek lehetnek. A reflux diéta gyermekkorban könnyen kivitelezhető, a gyerekek általában egyébként is hasonlóan étkeznek, így ha megvonunk egy-két élelmiszert és édességet tőlük, máris a reflux… Tovább: Reflux diéta gyermekkorban »

Reflux diéta sok gyomorsav ellen

Reflux diéta sok gyomorsav ellen

A stressz, a nem megfelelő étrend megzavarhatja szervezetünket, többek közt a gyomorsavtermelést is. A túlzott gyomorsavtermelés gyomorégést okoz, ennek a megszüntetéséért érdemes visszatérni a természetes formában található élelmiszerekhez, ugyanis a sok tartósítószerrel ellátott ételek hatására gyomorsav termelődik. Sok gyomorsav ellen célszerű olyan élelmiszereket fogyasztani, amelyek felszívják a gyomorsavat. Ilyen élelmiszerek… Tovább: Reflux diéta sok gyomorsav ellen »

A terhességi reflux diéta betartása nem okoz nehézséget a kismamáknak

A terhességi reflux diéta betartása nem okoz nehézséget a kismamáknak

Refluxot terhesség alatt szinte minden nő megtapasztal. A terhesség alatt a nők szervezete egy olyan hormont kezd termelni, amely károsan befolyásolja a nyelőcső végén lévő rekeszizom működését, ezen kívül a magzat növekedése is befolyásolja a gyomorsav visszafolyását, mivel elmozdítja a gyomrot természetes pozíciójából. A terhességi reflux diéta szinte semmitől sem… Tovább: A terhességi reflux diéta betartása nem okoz nehézséget a kismamáknak »

Oldal 1 - 212
Reflux 2024