Cikkek a(z) Kezelése és Reflux kategóriából

A reflux kezelése már az öngyógyítás alatt elkezdődik, igaz, a beteg csak a tünetet igyekszik megszüntetni, nem magát a betegséget. Ilyenkor vény nélkül kapható savlekötőkhöz folyamodik, vagy valamilyen házi praktikát próbál ki. Orvosilag a reflux kezelése lehet gyógyszeres vagy műtéti. Az előbbinél protopumpa gátló készítményeket javasolnak. Ha a gyógyszeres kezelés sikertelen, műtéti beavatkozásra kerülhet sor.

Reflux Controloc

Reflux Controloc

A reflux csecsemőkorban egy teljesen normális élettani jelenség, viszont idősebb korban e betegség kialakulásának hátterében általában már súlyosabb problémák állnak. Tartós jelenléte esetében feltétlenül szükséges az alapos orvosi kivizsgálás. A reflux felnőttkorban általában a nem megfelelő táplálkozás és a mozgásszegény életforma hatására bekövetkező gyomorbántalmak következményeként szokott fellépni. A túlsúlyos embereknél… Tovább: Reflux Controloc »

A reflux aloe vera fogyasztásával tünetmentesíthető

A reflux aloe vera fogyasztásával tünetmentesíthető

A hajszolt életmódnak, valamint az egészségtelen ételeknek köszönhetően egyre több ember szenved reflux betegségben. A reflux betegségről köztudott, hogy savas, maró érzéssel jelentkezik, melynek oka, hogy a gyomortartalom visszajut a nyelőcsőbe. Ilyen esetekben természetesen a savlekötők ideig-óráig javulást hozhatnak, de hosszú távon nem ez a megoldást. A reflux aloe vera… Tovább: A reflux aloe vera fogyasztásával tünetmentesíthető »

A reflux akupunktúra segítségével is kezelhető

A reflux akupunktúra segítségével is kezelhető

A reflux betegség jelen pillanatban sokkal több beteget érint, mint amennyien ezt tudják. Sok esetben csak kísérő betegségek megjelenésével derül ki. Kevesen tudják, hogy a reflux akupunktúra segítségével is kezelhető. A fejlett orvoslás most már természetesnek veszi, a természetgyógyászat mint kiegészítő kezelés alkalmazza. Az akupunktúra segít nemcsak a záróizmokat erősíteni,… Tovább: A reflux akupunktúra segítségével is kezelhető »

A reflux kezelése terhesség alatt

A reflux kezelése terhesség alatt

A várandósság számos változást eredményez egy nő életében. Ilyenkor az öröm mellett számos fiziológiai változás is megjelenik. Terhesség alatt gyakrabban jelentkezik a reflux betegség. Ennek oka elsősorban a hormonháztartásban bekövetkezett változásoknak köszönhető. Ugyanis a babavárás alatt nagyobb mennyiségben termelődő progeszteron hormon lazítja a simaizmokat, így a gyomorszáj is kevésbé zár… Tovább: A reflux kezelése terhesség alatt »

A reflux étrendi kezelése

A reflux étrendi kezelése

A reflux betegség a tápcsatorna összetett működési zavara, eredményeképpen a gyomortartalom visszajut a nyelőcsőbe, ahol kellemetlen tüneteket és kóros elváltozásokat is okozhat. Legnyilvánvalóbb tünete a gyakori gyomorégés, a mellkas mögött jelentkező égő fájdalom, valamint a fulladásérzés. A reflux jelensége időnként egészséges embereknél is előfordulhat, kórossá a panaszok gyakori ismétlődésével válik…. Tovább: A reflux étrendi kezelése »

A reflux kezelése gyógynövényekkel

A reflux kezelése gyógynövényekkel

A reflux betegség a tápcsatorna felső szakaszának összetett működési zavara. Eredményeképpen a gyomorsavval és emésztőnedvekkel elkeveredett gyomortartalom visszaáramlik a nyelőcsőbe, ahol kellemetlen tüneteket és komoly problémákat is okozhat. Sokan nem gondolnak arra, hogy a gyomorégés vagy a kellemetlen égő érzés a torokban a reflux betegség tünetei lehetnek. Éppen ezért kevesen… Tovább: A reflux kezelése gyógynövényekkel »

A reflux kezelése gyógyteával

A reflux kezelése gyógyteával

Gyomorégés egy-egy bőségesebb, nehezen emészthető ételekből álló lakoma után bárkivel előfordulhat. Ha azonban ez a jelenség rendszeresen fennáll, akkor megtörténhet, hogy reflux betegséggel állunk szemben. A refluxot tulajdonképpen a nyelőcsőbe visszaáramló gyomortartalom okozza. Sajnos egy rejtőzködő betegségről beszélünk, amely napjainkban – elsősorban a felgyorsult életmódnak tulajdonítva – egyre több embert… Tovább: A reflux kezelése gyógyteával »

A reflux kezelése természetes úton

A reflux kezelése természetes úton

A reflux egy emésztőrendszeri betegség, mely sajnos a lakosság közel felét érinti, mégsem tudunk róla eleget. Ez talán azért van, mert az egyértelmű tüneteknek – mint például a gyomorégés vagy az indokolatlan hányinger – nem tulajdonítunk különösebb jelentőséget. A reflux betegség igencsak sok kellemetlenséggel jár, nagymértékben csökkentheti az életminőségét. Nem… Tovább: A reflux kezelése természetes úton »

Epés reflux kezelése

Epés reflux kezelése

Az epés reflux kezelése nagyon nehéz feladat. Amennyiben a reflux epés megbetegedéssel párosul, az nagyon sok gondot okozhat. Ha begyullad az epehólyag, s ezt időben észrevesszük, eltávolítódik laparoszkóppal, viszont ha nem, akkor várni kell, amíg a gyulladás csökken (kb. egy hónapot), ami közben nagyon sok, erős görccsel társul. A reflux… Tovább: Epés reflux kezelése »

Epés refluxra gyógyszer

Epés refluxra gyógyszer

Az epés refluxra gyógyszert választani nem könnyű, mert nehéz olyan készítményt találni, amelynek hatékonyságát bizonyítékkal alá tudnák támasztani. Ilyenkor a legalkalmasabb megoldás a műtét lenne, viszont ez is meggondolandó. Ha refluxot diagnosztizálnak, kötelező a diéta, érdemes a gyógyszeres kezelés, viszont ha epeproblémákkal is társul, az még több problémát jelent. Epés… Tovább: Epés refluxra gyógyszer »

Oldal 1 - 41234
Reflux 2024