0

Gyomorsav csökkentés

A gyomorsav csökkentés irányába tett lépéseink akkor lesznek hatékonyak, ha több irányból próbálkozunk, következetesek és kitartók vagyunk. Fontos, hogy lassan, nyugodtan együnk, és jól megrágjuk a táplálékot. Egyszerre ne vegyünk magunkhoz túl sok táplálékot, ne együk degeszre magunkat. Az ünnepi étkezések – gazdag előétel, erősen fűszeres leves, sült húsok, savas bor, szénsavas üdítők, sütemények – fogyasztása egyértelműen károsak a gyomorra. Ezzel szemben ajánlott naponta legalább ötször étkezni, a tízórai és az uzsonna visszavezetése az egészségünket szolgálja.

A gyomorsav csökkentése savlekötők, savközömbösítők szedésével is megoldható. A gyógyszertárakban vény nélkül kaphatók ezek a szerek, tabletták és folyadékok formájában egyaránt. Az összetevők rendszerint nátrium- és kalcium-bikarbonát valamint a magnézium- és alumínium-hidroxid. Gyorsan közömbösítik a gyomorsavat, jól kezelik a reflux betegség tüneteit. Hosszantartó szedésük azonban káros lehet a szív- és vesebetegségben szenvedőknek.

Gyomosav csökkentés

Gyomosav csökkentés

A protonpumpa gátló szereket a gyomorsav csökkentése céljából, kiválasztásának mérséklésére, gátlására fejlesztették ki. Szedésük orvosi utasításra, felügyelet mellett ajánlott. Gyógynövényekkel, gyógyteákkal és más alternatív gyógymódokkal is megoldható a gyomorsav csökkentése. A gyógynövény szaküzletekben többféle savcsökkentő teakeverék, kivonat, tinktúra és étrend kiegészítő vásárolható.

Nem ajánlott egy időben savlekötőt és protonpumpa-gátlót is használni, esetleg gyógynövényeket, azokból készült szereket is “bevetni” a savcsökkentés érdekében, mivel nem veszélytelen azok együttes hatása. Az alternatív gyógymódokról pedig jó, ha kikéri orvosa véleményét.

  
Iktatva: Csökkentés, Gyomorsav

Írj most.

Küldés
Reflux 2024