0

Gyomorsav csökkentése házilag

A gyomorsav sok kellemetlen tünetet okozhat, többek közt gyomorégést és hasfájást, vagy egyszerre mindkettőt. Sokféleképpen csökkenthető, ezek közül célszerűbb a bevált módszerek egyikéhez, a házi gyógymódokhoz folyamodni.

Ha a gyomorsav csökkentése házilag történik, jó eredményeket érhetünk el. Azok az emberek, akik szervezetében túl sok gyomorsav termelődik, fontos, hogy alaposan átböngésszék az étrendjüket, s megnézzék, hogy melyek azok az ételek és italok, amelyek káros hatást fejtenek ki, ezáltal fokozván a túltermelést. Ha minden olyan ételt eltávolítanak étrendjükből, amely nem kedvező, akkor ezeket helyettesíteni kell zöldségekkel, magvakkal, különféle gabonákkal, fehérjékkel, gyümölcsökkel. Ezeknek az ételeknek a hatására a gyomorsavtermelés csökkenni fog.

Gyomorsav csökkentése házilag

Gyomorsav csökkentése házilag

A gyomorsav csökkentésére használt házi praktikák közé tartozik a gyógynövényes teák fogyasztása: a cickafarkfű, a zsálya, a kamilla mind olyan növények, amelyek segítenek leküzdeni a tüneteket. Ha a gyomorsav gyulladásokat okozott a nyelőcsőben, garatban, sőt ha a fogakat is károsította, akkor a kamilla- és a zsályatea fogyasztása csökkentheti ezeket a gyulladásokat.

A házilag történő gyomorsav csökkentésével nemcsak jó eredményeket érhetünk el, hanem azáltal, hogy a természetes gyógymódot választottuk, elkerüljük a gyógyszerek mellékhatásait is. A túlzott gyomorsavtermeléssel küzdő emberek számára fontos, hogy minél kevesebb stressz érje őket, és amikor a kellemetlen tünetekkel találkoznak, akkor is próbálják megőrizni a nyugalmukat, különben a stressz hatására ismét sav termelődik.

  
Iktatva: Csökkentés, Gyomorsav Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024