0

Gyomorsav csökkentése terhesség alatt

Az állapotos nők többsége – főként az utolsó stádiumban – kénytelen szembenézni a túlzott gyomorsavtermeléssel, a reflux kialakulásával. Az állapotos nők szervezete nagyban megváltozik a terhesség alatt. Probléma akkor adódik, ha a gyomorsav túltengés mellett csökken a nyelőcső végén lévő záróizom hatékonysága, és a sav feljut a nyelőcsőbe, ami égő érzést okoz. A gyomorsav csökkentése terhesség alatt megoldható házi praktikákkal is.

Ezek közé tartozik a megfelelő étrend. A gyomorsav túltengéssel küszködő emberek számára elengedhetetlen a megfelelő étrend kialakítása. A gyomorsav csökkentést terhesség alatt elősegítőjük, ha kerüljük a koffeines, szénsavas, alkoholos italokat, a zsíros ételeket, a savtermelést fokozó élelmiszereket és a dohányzást.

Gyomorsav csökkentése terhesség alatt

Gyomorsav csökkentése terhesség alatt

A gyomorsav csökkentése terhesség alatt kivitelezhető gyomorsavmegkötő tabletták szedésével is, azonban ezeknek a gyógyszereknek a túladagolása esetén még több sav termelődik. Nem károsak a magzat fejlődésére, mivel helyben, a gyomorban fejtik ki hatásukat, így nem szívódnak fel, de az adagolásukra feltétlenül oda kell figyelni.

Terhesség során a kismamáknak több kellemetlen tünettel is szembe kell nézniük, ezek egyike a túlzott gyomorsav termelődés. A gyomorsav csökkentését terhesség alatt időszakosan vagy véglegesen elérhetjük egy kis odafigyeléssel, azonban ha a tünetek súlyosbodnak, és egyre gyakrabban észleljük őket, akkor minél előbb orvoshoz kell fordulni, mert ha reflux alakul ki, az káros lehet a magzat számára.

  
Iktatva: Csökkentés, Gyomorsav Címkék: , , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024