1

Gyomorsav növelő ételek

Köztudott tény, hogy egyes ételek növelik a gyomorsav termelődését, míg mások csökkentik azt. A gyomorsav növelő ételek közül a sült, pácolt vagy fűszerezett húsok azok az élelmiszerek, melyek leginkább serkentik a gyomorsav elválasztást. Ezek mellett a citrom, a paradicsom és a gyümölcslevek, valamint a kefír, a joghurt és az aludttej is igen hatékony gyomorsav növelő élelmiszerek.

A fent említett ételek és italok fogyasztására abban az esetben van szükség, amikor a gyomor nem termel elégséges gyomorsavat a bevitt élelmiszerek megemésztéséhez, s ebből kifolyólag nem tud végbemenni az emésztési folyamat, vagy esetenként csak részlegesen megy végbe. Ilyenkor szükség van a gyomorsav elválasztás serkentésére. Ennek legtermészetesebb módja a fentebb említett élelmiszerek fogyasztása.

Gyomorsav növelő ételek

Gyomorsav növelő ételek

A gyomorsav hiány fordítottja a gyomorsav túltengés, amikor a gyomor túl sok gyomorsavat termel, többet, mint amennyi szükséges lenne az emésztési folyamat lebonyolításához. Ebben az esetben kerülni kell a fent felsorolt élelmiszereket, s olyan ételeket, italokat kell fogyasztanunk, amelyek lassítják a gyomorsav képződést.

A gyomorsav növelő ételek túlzott fogyasztása átcsaphat negatív irányba, ugyanis amellett, hogy növelik a gyomorsav termelést, kialakíthatják a reflux nevű betegséget is, melynek következtében a savas gyomortartalom visszaáramlik a nyelőcsőbe, ahol komoly károkat okozhat. Fontos tehát a gyomorsav normál szinten tartása, mivel a túl sok vagy túl kevés gyomorsav betegségekhez vezethet.

  
Iktatva: Ételek, Gyomorsav Címkék: , ,

Egy hozzászólás "Gyomorsav növelő ételek"

  1. Gėczi Istvånnė szerint:

    Étvagytalansag szekrekedes

Írj most.

Küldés
Reflux 2024