0

Gyomorsav túltengés ellen gyógytea

A gyomorsav túltengés ellen a gyógyteák rendkívül ajánlottak. Ezeknek a teáknak a fogyasztása étkezések előtt vagy után nagyon jó hatást gyakorol az emésztésre, így kevesebb sav termelődik.

A gyomorsav túltengés elleni teák közé tartozik a kálmos gyökér. A kálmos gyökér többnyire vizes, iszapos partokon található, ahol mély gyökeret eresztve az iszapba, nagyon hosszúra megnőhet. A gyökeréből főzött tea nemcsak a gyomorsav túltengést, hanem az étvágytalanságot is megszünteti. A lisztérzékeny emberek gyógyítására is használják, és a látást is javítja. Ezek mellett a nikotinfüggőséget is csillapítja, ami nagyban segíti az emésztést, ugyanis a dohányzó embereknél nagyobb eséllyel alakulhat ki reflux betegség.

Gyomorsav túltengés ellen gyógytea

Gyomorsav túltengés ellen gyógytea

A cickafarkfű ugyancsak alkalmas gyomorsav túltengés ellen gyógytea formájában. A cickafarkfű segíti a gyomor, a nyelőcső és a bélnyálkahártya gyulladásainak csökkentését, amit általában a túlzott gyomorsavtermelés okoz. A kamillatea szintén hasonló tulajdonságokkal bír. Ezeket a füveket érdemes keverni egymással vagy más gyógyfüvekkel, mint a zsálya, kálmos gyökér, kakukkfű, hisz mind más-más hatóanyaggal rendelkeznek, amelyek mind jótékony hatásúak.

A gyomorsav túltengés elleni gyógyteák bizonyítottan hatékonyak, de csak abban az esetben, ha a beteg étrendje nem tartalmaz olyan ételeket, amelyek növelik a gyomorsavtermelést. Ezek helyett az élelmiszerek helyett érdemes olyanokat beépíteni az étrendünkbe, amelyek segítenek a problémánk leküzdésében.

  
Iktatva: Gyomorsav, Túltengés Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024