0

Gyomorsav túltengésre diéta

Gyomorsav túltengést nagyon sok tényező okozhat: stressz, kevés mozgás, de legfőképp a nem megfelelő étrend. Éppen ezért gyomorsav túltengésre a diéta bevezetése elengedhetetlen. Amennyiben hetente többször, vagy akár naponta észlelünk olyan tüneteket, mint hasfájás, égő érzés a gyomorban, nyelőcsőben, fáradtság, hányinger, akkor több mint valószínű, hogy emésztési problémával állunk szemben.

A gyomorsav túltengésre alkalmazott diéta megfontolt kell legyen. Naponta legalább hatszor kell étkezni, egy-egy alkalommal kisebb adagokat fogyasztva úgy, hogy az étrendünk mindent tartalmazzon, amire a szervezetnek szüksége van. Elegendő zöldséget kell fogyasztanunk – olyanokat, amelyek nem savasítanak – párolva, grillezve, hogy ne tartalmazzon zsírt. Ugyanez igaz a húsokra is, s ezek közül inkább a fehér húsokat válasszuk. Érdemes kerülni a felvágottakat és minden olyan élelmiszert, amely nagyban tartalmaz tartósítószert, hiszen annak hatására még több sav termelődik.

Gyomorsav túltengésre diéta

Gyomorsav túltengésre diéta

Vannak olyan élelmiszerek és italok, amelyek ha eddig jelen voltak étrendünkben, most célszerű kerülni azokat a gyomorsav túltengésre alkalmazott diéta során. Az egyik ilyen a cukor – ennek hatására még több sav termelődik. A koffein is kerülendő, amely nem csak a kávéban, de a teákban és energiaitalokban is fellelhető. Ezek helyett gyógyteákat érdemes fogyasztani.

Ha a tünetek túl gyakoriak, és étrendünk megváltoztatásával sem tudjuk csökkenteni, akkor orvoshoz kell fordulnunk, akinek tanácsára – amennyiben indokolt -  savmegkötőket, gyomorsavcsökkentő gyógyszereket szerezhetünk be.

  
Iktatva: Gyomorsav, Túltengés Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024