0

Gyomorsav terhesség idején

A gyomorsav terhesség alatt az egyik leggyakrabban előforduló problémát, a gyomorégést okozza. Nagyon sok várandós nő ekkor szembesül először e kellemetlen érzéssel. A fokozatosan növekvő méh egyre feljebb nyomja a rekeszizmot és gyomrot, mely során emésztési panaszok, hányinger, savas böfögés, gyomorégés jelentkezik.

Egy másik ok, amiért a gyomorsav terhesség során több problémát okoz a nőknél, mint azelőtt, az egyre fokozódó sárgatesthormon miatt van, ugyanis hatására ellazul a nyelőcső és gyomor között található záróizom, így a gyomorsav szabad utat kap a nyelőcső felé. Ez a felfele áramló anyag csípős, savas, égő érzetet kelt.

Gyomorsav terhesség

Gyomorsav terhesség

Helyes táplálkozással sokat javíthatnak közérzetükön azon kismamák, akik szembesülnek a gyomorsav terhesség alatti kellemetlenségeivel. Kevés fűszerrel összeállított zsírszegény diétával komoly eredményeket érhetnek el. Emellett fontos, hogy csökkentsék – vagy teljesen mellőzzék – terhesség alatt a koffeintartalmú italok, az alkohol és a csokoládé fogyasztását, lefekvés előtt pedig ne étkezzenek.

Segíthet a zsírszegény tej, a rizs, a péksütemények, a párolt zöldségek, az állati eredetű fehérjék, a mogyoró. Amennyiben nem érnek el eredményt azáltal, hogy céltudatosan táplálkoznak, gyomorsav elleni készítmények állnak rendelkezésükre. Ha a gyomorsav terhesség alatt okoz problémákat, akkor is nyugodtan szedhetik, hiszen ezek kalcium- és magnézium alapú savlekötők, melyek ártalmatlanok úgy a kismama, mint a kisbaba számára. Jó hír pedig az, hogy szülés után megszűnik a gyomorégés.

 

  
Iktatva: Gyomorsav, Terhesség Címkék: ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024