0

Gyomorsav visszafolyás

A túlzott gyomorsavtermelés által okozott gyomorégésnél csak az lehet rosszabb, amikor a sav visszafolyik a szájüregbe. Ez – a kellemetlen, égő, savas íz mellett – nagyban befolyásolja az egészségünket is. A gyomorsav visszafolyás maradandó nyomokat hagyhat a szájüregben, ugyanis a sav maró hatására fogaink is tönkremehetnek.

A gyomorsav visszafolyásért a nyelőcső végén található, nem megfelelően záró rekeszizom tehető felelőssé. A gyakori visszafolyások más betegségek kialakulását is kezdeményezik, ezért szükségszerű minél hamarább orvosolni a problémát.

Gyomorsav visszafolyás

Gyomorsav visszafolyás

A gyomorsav visszafolyását többféleképpen is megelőzhetjük. Az elsődleges módszer ehhez a probléma gyökerének, a túlzott gyomorsavtermelésnek a megszüntetése. Ezt kétféleképpen szabályozhatjuk: természetes módon és savmegkötő gyógyszerek segítségével. Ez utóbbi azért nem ajánlott, mert a gyógyszerek olykor teljesen ellentétes hatást válthatnak ki a beteg szervezetében, és még több gyomorsav termelődik. Abban az esetben, ha a természetes módszerek, az életmódváltás, a tudatos étkezés sem segít, kénytelenek vagyunk gyógyszerekhez folyamodni, viszont az adagolásra oda kell figyelni, hiszen ha nem fejtik ki hatásukat, és a beteg újabbat vesz be, a tünetek még intenzívebbek lesznek majd.

A gyomorsav visszafolyással küszködő embereknek sok problémával kell szembenézniük, és amennyiben a tünetek gyakoriak, fontos minél több módszert kipróbálniuk, egészen addig, amíg meg nem találják a számukra megfelelőt. Ha ugyanis nem szüntetjük meg a túlzott gyomorsavtermelés, az még több betegség kialakulását eredményezheti.

  
Iktatva: Gyomorsav Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024