1

Gyomorsavcsökkentés gyógynövényekkel

A gyomorsavcsökkentés gyógynövényekkel kiváló, bevált módszer. Egyik ilyen gyógyfű a citromfű. A citromfűből főzött tea nyugtató hatású. Ez a főzet nagyon ajánlott a gyomorsav túltengésre és a reflux betegeknek, főképp azoknak, akiknél a betegség pszichés okokból alakult ki. A gyomorsav csökkentését akáccal is befolyásolhatjuk, szintén teaként fogyasztva. Hasznos még a csalánlevél, cickafark, hársfavirág, áfonyalevél, zsálya és a bodzavirág is. Ezek a növények összekevert főzete is jótékony hatású. Többségük gyulladáscsökkentő, nyugtató és gyomorsavcsökkentő hatással is rendelkezik.

A gyomorsavcsökkentés gyógynövényekkel való kivitelezésére kamillateával szintén jó eredményeket érhetünk el. Baktériumölő, nyugtató, gyulladáscsökkentő hatása van, ezért ajánlott az emésztési rendellenességekkel küzdő betegek számára is. Naponta egy-két csésze kamillatea sokat segíthet. Kihűlve kell fogyasztani, forrázás után tíz perccel, étkezés előtt.

Gyomorsavcsökkentés gyógynövényekkel

Gyomorsavcsökkentés gyógynövényekkel

Amint látjuk, a gyomorsav csökkentését befolyásoló gyógyfüvek skálája igencsak széles. A benedekfű, orbáncfű, pásztortáska, ánizsmag szintén kiváló gyomorsavcsökkentő gyógynövények. Tapasztalatok szerint ezeknek a gyógynövényeknek tea formájában való fogyasztása még a reflux betegséget is megszünteti.

Mivel a gyomorsav csökkentése természetes úton is véghezvihető, ezért célszerű a gyógynövényes keverékeket is kipróbálni. A gyomorsav túltengés ellen használt gyógyfüvek jó hatást gyakorolnak, és nagy számban előfordulnak az egyszerű háztartásokban is. Könnyen beszerezhetőek akár a természetből, akár a gyógynövényes üzletekből, ezért ha tehetjük, alkalmazzuk ezeket gyógyszerek helyett, hisz a gyógynövények nem tartalmaznak mesterséges adalékanyagokat.

  
Iktatva: Csökkentés, Gyomorsav Címkék: , , ,

Egy hozzászólás "Gyomorsavcsökkentés gyógynövényekkel"

  1. Papp Erzsebet. szerint:

    Gyomor sav val kuzkodom.es mar e miatt hasmenesem is van es allandoan remeg a gyomrom.sokszor mar belw szedulok.ejjel is annyira eg a gyomrom hogy aludni sem birok mar.mitol van ez?

Írj most.

Küldés
Reflux 2024