0

Gyomorsavcsökkentés természetesen

A gyomorsavcsökkentést természetes úton is lehet befolyásolni. Ahhoz, hogy elkerüljük a gyógyszeres kezelés okozta mellékhatásokat, érdemes a természetes módszerek közül kipróbálni néhányat.

A reggeli gabonapehely fogyasztása azon módszerek közé tartozik, mely által a gyomorsavat csökkenthetjük természetesen. A gabonapehely felszívja a gyomorsavat, ezáltal csökkennek a tünetek. Jó hatással lehet a szódabikarbóna is: egy teáskanálnyi szódabikarbónát elkeverünk 3 dl vízzel. Fogyasztása után rögtön enyhülnek a tünetek, mivel a szódabikarbóna lúgos kémhatású, közömbösíti a savat és ezenkívül – mivel folyadékot fogyasztottunk – a sav visszamosódik a gyomorba, így a gyomorégés is megszűnik.

Gyomorsavcsökkentés természetesen

Gyomorsavcsökkentés természetesen

A természetes gyomorsavcsökkentő „csodaszerek” közé tartozik a rozmaring. A rozmaring a túl sok gyomorsavval küszködő emberek 90%-ának segített enyhíteni a panaszokat. Azáltal, hogy segíti az emésztést, nagyban csökkenti az epefolyadék termelését és a gyomorsavtermelést is. Tea formájában ajánlott a fogyasztása, az íze különleges, keserű lehet, de ne tegyünk bele cukrot, mivel a cukor hatására megnő a gyomorsavtermelés.

A gyomorsav csökkentésére természetesen grapefruit cseppekkel is jó hatást gyakorolhatunk. Napi 5-6 csepp egy pohár vízben elkeverve csökkentheti a gyomorégést, sőt a reflux betegséget is megszüntetheti. A gyomorsavat sokféleképpen csökkenthetjük: kenyér, zöldségek, gyümölcsök fogyasztásával, vízzel, homeopátiás szerekkel, gyógyszerekkel stb. Érdemes a természetes módszerek közül kipróbálni néhányat, mert ezek, azon kívül, hogy egészségesek és nincsenek mellékhatásaik, megszüntethetik a tüneteket.

  
Iktatva: Csökkentés, Gyomorsav Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024