0

Házi praktikák gyomorégés ellen

Sokan élnek együtt időszakos vagy tartósan fennálló, enyhébb vagy erősebb intenzitású gyomorsavtúltengéssel. Ezek enyhítésére a beteg saját maga tehet a legtöbbet. Számos házi praktika létezik gyomorégés ellen. Első lépésként az életmód megváltoztatását kell kitűzniük célul az érintetteknek.

Fontos, hogy ne terheljék meg egyszerre túlzottan a gyomrukat, és kerüljék az egészségtelen ételeket, italokat. Ezek helyett a rostokat, szénhidrátokat tartalmazó ételeken és a gyógyteákon, a lúgos vízen legyen a fő hangsúly. Tanácsos egy szakértő véleményét is kikérni, mivel ezek a praktikák – bár hasznosak – hatékonyságuk egyénfüggő, és időnként – szerencsére ritkán – járhatnak veszéllyel is.

Házi praktikák gyomorégés ellen

Házi praktikák gyomorégés ellen

Biztosan ismerős, hogy az egész napos futás miatt nem jut idő az evésre, csak egy kávéra, és a mulasztást este pótoljuk egy kiadós, tápláló vacsorával. Éjszaka pedig nem tudunk aludni a fokozott savtúltengéstől. Ilyenkor enyhíthet, ha a fej alatti részt kissé megemeljük. Ma már kapható a reflux párna, mely ilyen esetben nagy segítség lehet.

Egy másik ötlet arra az esetre, ha előre szeretnénk hajolni: behajlított térddel ereszkedjünk le, hogy a gyomor ne nyomódjon össze, ilyenformán guggolva nemcsak gyomorégés ellen teszünk jót, hanem a hátunknak is. Az orvosok is elismerték, hogy a házi praktikák gyomorégés ellen igencsak hasznosak lehetnek, ugyanis a legtöbb gyógyszer mellékhatásokkal jár. A házi módszereknek pedig nincs mellékhatásuk és hosszútávon sokkal eredményesebbé válhatnak, mint ha gyógyszeres kezelést alkalmaznánk.

  
Iktatva: Gyomorégés, Gyomorégés ellen Címkék: , , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024