0

Hatékony az aloe vera gyomorégésre is?

A természet egyik igazi csodagyógyszere az aloe vera. Hírnevét méltón kiérdemelte, hisz számos betegség gyógyítására és kezelésére alkalmas. Évszázadok óta használják a leveléből nyerhető zselés készítményt égési sérülésekre, horzsolásokra, vágásokra. Emellett viszont az aloe vera gyomorégésre is alkalmas gyógynövény lehet.

Nézzük meg, mire jó az aloe vera! Bizonyára mindenki tudja, hogy nagyon hatékony bőrgyógyító tulajdonsággal rendelkezik, ezért rengeteg kozmetikai termék előállításánál is felhasználják. Amit viszont már kevesebben tudnak, az az a tény, hogy számos betegség kezelésére is alkalmas. Így például az aloe vera a gyomorégés tüneteit is kiválóan enyhíti.

Aloe vera gyomorégésre

Aloe vera gyomorégésre

Megvan a módja annak, hogy hogyan használjuk az aloe verát gyomorégésre. Egyszerűbben, mint gondolnánk: az aloe vera gélt össze kell keverni egy kis gyümölcslével, hogy fogyasztható legyen, és ezt a készítményt étkezés után kell meginni. Fontos azonban megjegyezni, hogy napi egy adag bőségesen elég, ugyanis a gyógynövényből nyert gél erős hashajtó hatással is bír.

Sajnos az aloe vara gyomorégésre való alkalmazása orvosilag még nem elismert, de már számos kutatás igazolja hatékonyságát. Az ellenben elismert tény, hogy az aloe vera hatóanyagai gátolják a gyomorégést kiváltó gyomornedvek termelődését, mindannak ellenére, hogy az orvosoknak fenntartásaik vannak ezzel kapcsolatban. Azt viszont bátran kijelenthetjük, hogy a tiszta aloe vara több mint 200 féle hatóanyagot tartalmaz, és összetétele egyedülálló a növényvilágban.

  
Iktatva: Gyomorégés, Gyomorégés kezelése Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024