0

Hogyan hat gyomorégés ellen a tea?

A tea gyógyító hatásait világszerte sokan ismerik. Ez az ital napjainkban igencsak nagy tiszteletnek örvend. Számos teafüvet és elkészítési módot ismerünk. Bizonyára mindenki tudja, hogy a különféle teák más-más problémára jelenthetnek gyógyszert. Azt viszont kevesen tudják, hogy a tea az egyik legjobb „orvossága” a kimerült gyomornak, vagyis gyomorégés ellen teát a legcélszerűbb fogyasztani.

Ha „lufinak” érzed magad, és a „pokol tüze ég” gyomrodban, mindenképpen a bélflóra helyreállításával kezdd el a kúrát! Erre az egyik legalkalmasabb gyógyfű az illatos kamillatea lehet, amely egyike a gyomorégés ellen ajánlott teáknak, ugyanis emésztésserkentő hatással rendelkezik. De sorolhatnám a borsmenta, ánizs vagy akár cickafarkfű teákat is, hiszen mindezek kedvező hatással vannak a gyomorégésre.

Gyomorégés ellen tea

Gyomorégés ellen tea

Fontos kihangsúlyozni ugyanakkor, hogy gyomorégés ellen teát fogyasztani nem kielégítő gyógymód, ugyanis szükség van életmód-változtatásra is. Nem elég csak kortyolgatni a teát, és várni a csodát. Fontos, hogy étkezési szokásainkon is változtassunk, vagyis többször és kevesebbet együnk naponta, valamint kerüljük a túlzottan zsíros ételeket, melyek megemésztése terheli a gyomrot.

A gyomorégés sajnos egy egyre növekvő jelenség. Számos ok húzódik a betegség hátterében. Ha gyomorégés ellen teát fogyasztunk, továbbá változtatunk étkezési szokásainkon, általában megszűnnek panaszaink. Viszont ha állandósul a gyomorégés tünete, célszerű szakértőhöz fordulni, hiszen komolyabb problémával is állhatunk szemben.

  
Iktatva: Gyomorégés, Gyomorégés ellen Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024