0

Hogyan hat gyomorégés ellen a tej?

A tej sokoldalú jótékony hatása bizonyára nem ismeretlen számunkra. Tudjuk, hogy magas kalciumtartalma véd a csontritkulás ellen, és vitamintartalma révén óvja egészségünket. Nem valószínű ugyanakkor, hogy gyomorégés ellen tejet inni a legjobb választás.

Amennyiben gyomorégés ellen tejfogyasztással próbálkozunk – érintett betegek egy részénél javulás volt tapasztalható –, fontos odafigyelni a tej mennyiségére és minőségére. Az egyik legjobb választás a meleg (esetleg mézzel édesített), zsírszegény tej. Biztosan többen feltették, már a kérdést: miért kell figyelni a gyomorégés elleni tejfogyasztásra? A válasz nagyon egyszerű: a tejben található zsírok, fehérjék és kalcium serkentik a gyomorsav termelését, ami a gyomorégés egyik kiváltó oka. Tehát a tej ezért nem a legkedvezőbb gyógyszer gyomorégésre, viszont nincs megtiltva sem a fogyasztása.

Gyomorégés ellen tej

Gyomorégés ellen tej

Amikor ég a gyomrunk a szegycsont mögött, a mellkas középvonalában jelentkezik az égő érzés. Ennek oka a savtúltengés, melynek hátterében további számos ok húzódhat. Ilyenkor tanácsos olyan ételeket és italokat fogyasztani, amelyek semlegesítik a gyomorsavat. Gyomorégés ellen tejet fogyasztani éppen ezért nem a legtanácsosabb, ugyanis a tejnek nincs semlegesítő hatása.

Az orvosok nagy része azért nem ajánl gyomorégés ellen tejet, mivel a fehérjék lebontása során a gyomorban savas kémhatás keletkezik. Ez a savas kémhatás súlyosan károsíthatja a nyálkahártyát. Étrendünkből ugyanakkor ne hagyjuk ki teljesen a tejet, mivel egyéb kedvező hatásaira szervezetünknek szüksége van.

  
Iktatva: Gyomorégés, Gyomorégés ellen Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024