0

Hogyan védekezzünk gyomorégés ellen természetesen?

Noha számos gyógyszer van forgalomban a túlzott savképződés következtében kialakult gyomorégés ellen, természetes úton mégis egészségesebben háríthatjuk el a problémát. A gyomorégés ellen természetesen is fel lehet lépni, sokszor hatékonyabban, mint orvosi készítmények szedésével. Leghatékonyabb természetes gyógymód az étrendi változtatás, vagyis a kiváltó okok megszüntetése, mely nagymértékben csökkenti a gyomorégés előfordulási arányát.

A legismertebb gyomorégést előidéző élelmiszerek a kávé, a csokoládé, az alkohol, a hagyma és a paradicsom, valamint a fűszeres, zsíros és savas ételek. Ha ilyeneket fogyasztunk, fontos, hogy csak kis mennyiséget vegyünk magunkhoz belőlük. Az alkoholtartalmú italokat javasolt két étkezés között fogyasztani és nem étkezés közben, így kisebb mértékben idéznek elő gyomorégést. Ez az alapja annak, ha a gyomorégés ellen természetesen szeretnénk védekezni.

Gyomorégés ellen természetesen

Gyomorégés ellen természetesen

Lefekvés előtt két órával jó, ha már nem eszünk semmit. Egy másik aranyszabály a mértékletesség és a zsírszegény ételek fogyasztása, mivel a nagy étkezések után a gyomor kitágul, és a sav nagyobb mértékben áramolhat visszafelé. Ezért kell napjában inkább többször kevesebbet enni, mert így könnyebb lesz az emésztés.

Mindemellett az is fontos, hogy ne hirtelenjében, kapkodva együnk, mert ezzel nagyon megterhelhetjük a nyelőcső záróizmát, amely el is ernyedhet, és utat enged a visszaáramló gyomorsavnak. A zsírszegény ételek, mivel könnyebben emészthetőek, nem terhelik meg ezt az izmot.

  
Iktatva: Gyomorégés, Gyomorégés ellen Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024