0

Honnan tudhatjuk, hogy reflux okozta torokfájás kínoz?

Néha egyértelmű, máskor pedig nem tudjuk eldönteni, hogy mi lehet a torokfájás oka. Vannak ugyanis olyan betegségek, melyekről nem is gondolnánk, hogy tünetei között a torokfájás is szerepelhet. Vajon a torokfájás a reflux betegség egyik tünete is lehet?

Amennyiben a reflux tüneteit gyakran észleljük, az már kórosnak számít, függetlenül attól, hogy mi váltotta ki: egy savas étel elfogyasztása vagy a gyomorra nehezedő túl nagy nyomás. Ennél a betegségnél a gyomorégés, köhögés, hányinger és mellkasi fájdalom mellett a reflux okozta torokfájás is egy, a betegségre utaló tünet lehet.

Reflux okozta torokfájás

Reflux okozta torokfájás

A reflux okozta torokfájás megfelelő kezelés hiányában veszélyessé is válhat, mivel a gyomorsav maró hatásaként idővel a nyelőcső akár el is rákosodhat. Ha az említett tünetek mellé mások is társulnak, úgy mint „gombóc” a torokban és rekedt hang, akkor még valószínűbbé válik, hogy reflux okozza a torokfájást.

Ha időben diagnosztizáljuk a betegséget, és célirányosan kezelni is kezdjük gyógyszerekkel és egy egészségesebb étrend kialakításával, akkor megelőzhetjük, hogy a nyelőcső, a gyomor és a torok ne károsodjon a túlzott sav termelődése miatt. Ellenben ha az otthoni kezelést választjuk, és a recept nélküli savlekötő tablettákat alkalmazzuk, nem biztos, hogy tartós javulást érünk el. Ezért ajánlott felkeresni orvosunkat egy hatékonyabb gyógymód érdekében, mely által a reflux okozta torokfájás is megszűnik.

  
Iktatva: Reflux, Tünetei Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024