0

Jótékonyan hat gyomorsav ellen a víz?

Az elmúlt években jelent meg a gyomorsav vízzel történő kezelése. Ebben az eljárásban nem sima vizet használnak, hanem lúgos vizet. A lúgosítás, mint az egészségmegőrzés eszköze igen nagy népszerűségnek örvend világszerte. Eme eljárás szerint a gyomorsav túltengés ellen lúgos vizet kéne fogyasztanunk, mely normál szinten tartaná a gyomorsavat.

A kutatók és a kísérletek azonban azt állítják, hogy a gyomorsav savassága sokszorosa a lúgos víz lúgosságának, emiatt egy liter lúgos víz a savas gyomorban elvész, mint csepp a tengerben. Szerintük kb. 200 liter lúgos vizet kéne fogyasztanunk ahhoz, hogy 2 dl gyomorsavat semlegesítsünk. Másrészt azok a páciensek, akik nap mint nap lúgos vizet fogyasztanak, javulásról számolnak be.

Gyomorsav ellen víz

Gyomorsav ellen víz

A tudomány azt állítja, hogy nem a vizet kellene lúgosítanunk, hanem szervezetünket kéne savtalanítanunk, ám ez gyomorsav ellen vízzel nem lehetséges. A fent említettek miatt tehát az elfogyasztott lúgos víz pH-értéke a méregtelenítés szempontjából lényegtelen szervezetünkre nézve. Lényeges azonban az, hogy az elfogyasztott víz minél tisztább legyen, ugyanis annál jobb a méregtelenítő hatása, minél tisztább, mivel a víz játssza a szállító szerepét az anyagcserében.

Törekedjünk tehát arra, hogy minél tisztább vizet fogyasszunk, melyben kevés feloldott anyag található, ugyanis ez jóval jótékonyabban hat szervezetünkre, mint az amúgy haszontalan lúgos víz.

  
Iktatva: Csökkentés, Gyomorsav Címkék: , , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024