0

Lehet a gyomorsav a terhesség jele?

A terhességnek számos ismert és kevésbé ismert jele van. A menstruáció kimaradása, a reggeli rosszullétek és a mellek feszülése a terhesség legnyilvánvalóbb jelei. Azonban a várandósságnak számos kevésbé ismert jelei és velejárói is vannak. Egyik ilyen tünet lehet többek között a túlzott gyomorsav termelődése.

A gyomorsav terhesség jeleként nem a várandósság első periódusában van jelen. Sokkal inkább jellemző a második és harmadik harmadban. Gyakran a terhesség végéig fennáll a gyomorsav túltermelődés által okozott gyomorégés. Ez nem is annyira gyomorfájdalom, hanem inkább égő érzés a mellkasban. Kiváltó oka a progeszteron terhességi hormon termelésében bekövetkező változás, amely gyengíti a gyomor és nyelőcső közti záróizom működését.

Gyomorsav terhesség jele

Gyomorsav terhesség jele

Ahogy a baba egyre növekszik az anyaméhben, a gyomorsav is biztosabb jele lesz a terhességnek, ugyanis egyre gyakoribbak lesznek a gyomorsav okozta kellemetlen panaszok. A folyamatosan növekvő méh egyre feljebb nyomja a gyomrot, így a gyomorsav könnyebben visszajut a nyelőcsőbe, kiváltván ezáltal a tüneteket.

A gyomorsav mint a terhesség egyik jele, számos kellemetlenséget okozhat. Ezek közül az egyik a legjellemzőbb a gyomorégés. A gyomorégés enyhítésére számos megoldás létezik, amelyeket a kismamák is alkalmazhatnak. A legfontosabb egy tudatos, célirányos étrend kialakítása, de manapság több olyan gyógyszer is létezik, amelyeket a várandós nők is szedhetnek.

  
Iktatva: Gyomorsav, Terhesség Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024