1

Lehetséges a reflux végleges gyógyítása?

A reflux végleges gyógyítása nehezen megoldható, azonban manapság nem lehetetlen. Létezik egy kezelés, amely által a reflux tünetei nagyban csökkennek, majd teljesen elmúlnak. Ez egy endoszkópos kezelés, amely rádiófrekvenciával hőhatást fejt ki, és varratos eljárással összeszűkíti a nyelőcső alsó záróizmát.

Az utóbbi évtizedekben jelentősen megnőtt a reflux betegek száma, és nagyon sok kutatást végeztek a gyógyítási módszerekkel kapcsolatban. Nagyon sok gyógyszergyártó cég próbált hatékony gyógyszereket, savmegkötőket előállítani, ami nagyban javította ugyan a betegek életminőségét, azonban a reflux végleges gyógyítását ezekkel sem tudták elérni.

Reflux végleges gyógyítása

Reflux végleges gyógyítása

Az életmódbeli változtatások, a diéta, a sport, az egészségtelen italok és ételeknek kerülése nagyban csökkenthetik a tüneteket, ám a reflux végleges gyógyítását ezen módszerekkel sem lehet elérni. Az alternatív gyógyászatban is találunk néhány olyan módszert, amely hatásos lehet. Ilyenek a gyógyteák (kamilla, borsmenta, zsályatea) fogyasztása, ezenkívül fontos sok vizet inni, mert a folyadék feloldja a gyomorsavat. Ajánlott a magas rosttartalmú ételek fogyasztása is, mint a gabonafélék vagy a főzelékek.

Ha nem szeretnénk bevállalni az endoszkópos kezelést, akkor érdemes gyógyszeres kezelést alkalmazni. Ezek többnyire két csoportba sorolhatóak: léteznek olyanok, amelyek megkötik a gyomorsavat, és gyártanak olyanokat, amelyek csökkentik a gyomorsavtermelést. Ezek közül orvos tanácsára bármelyiket használhatjuk, azonban a reflux végleges gyógyítása ezekkel a gyógyszerekkel nem kivitelezhető.

  
Iktatva: Kezelése, Reflux Címkék: , , ,

Egy hozzászólás "Lehetséges a reflux végleges gyógyítása?"

 1. Bernhardt Péterné szerint:

  Üdvözlöm!

  Reflux betegségem olyan mérvű,hogy a komoly diéta ellenére is sok esetben az orromon folyik a sav,nyelési problémák vannak
  Már nem tudom milyen ételt fogyasztjak .65 éves vagyok ,de így nem szertném az életemet leélni!
  Kérdésem az lenne ,hogy egy végleges gyógyítás kimenetle ,hogyan zajlik ?
  Hol végzik az esetleges gyógyítás ?
  Mi az ára a kezelésnek ?
  Üdvözlettel :Bernhardt Péterné

Írj most.

Küldés
Reflux 2024