0

Magas gyomorsavra diéta

Magas gyomorsavra diéta alkalmazása szükséges. Diétázás nélkül a savtermelést lehetetlen szabályozni, hiába a gyógyszerek alkalmazása. A gyomorsav elleni diétának tartalmaznia kell nagyon sok rostos anyagot, mivel a rostok felszívják a savat. Ezeket a rostokat megtalálhatjuk az olyan zöldségekben, mint a spenót, spárga, borsó, sárgarépa, ezen kívül a gabonákban, mint a zab vagy a teljes kiőrlésű készítmények.

Magas gyomorsavra a diétának tartalmaznia kell nagyon sok folyadékot is. A folyadékbevitel nagyban segíti a tünetek enyhítését, mivel a víz feloldja a savat, ezzel megszünteti a gyomorégést. Szükséges kerülni a zsírokat, alkoholt, dohányzást, koffeint, erős fűszereket, savas élelmiszereket is. Ezek helyett sok lúgos élelmiszert kell fogyasztani. Fokozzuk a nyáltermelést, hisz a nyál szintén lúgos, ez pedig segít a sav csökkentésében.

Magas gyomorsavra diéta

Magas gyomorsavra diéta

Magas gyomorsavra a diéta mellett sokat kell mozognunk. A mozgás felgyorsítja az emésztés folyamatát, ezzel elősegíti a belső szerveink hatékonyabb működését. Fontos továbbá a stresszmentes környezet. Legtöbben magas gyomorsavtermeléssel nem azok küzdenek, akik nehéz fizikai munkát végeznek, hanem azok, akik napjaikat stresszes környezetben töltik, kevés sporttal és kevés mozgással.

A magas gyomorsavra a diéta alkalmazása lehet a legjobb megoldás. Alkalmazhatunk gyógyszeres kezelést is, savmegkötők és savcsökkentő tabletták formájában, de ezekkel nem érünk el olyan eredményeket, mint az egészséges életmóddal.

  
Iktatva: Diéta, Gyomorsav Címkék: , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024