1

Melyek a gyomorsav lekötő ételek?

A savtúltengésben és gyomorfekélyben szenvedő pácienseknek mindenképp csökkenteniük kell a savtermelést és az ezt kiváltó ételek fogyasztását, mint például a savanyú tejtermékek, gyümölcslevek, savanyúságok. Ezek helyett gyomorsav lekötő ételeket kell bevezetniük étrendjükbe, mint amilyenek a magas fehérjetartalmú anyagok, a tej, a tésztafélék, kekszek, kétszersültek és a burgonya.

Az ilyen ételek fogyasztásakor napi hat-hét alkalommal ajánlott étkezni, és mérsékelni kell a túlzott fűszerezést, sózást, továbbá tartózkodni kell a zsíros ételek fogyasztásától is. A gyomorsavtúltengés és a gyomorfekély hosszú ideig tartó betegségek, ezért az ezek elleni diétát is a betegségnek megfelelő ideig kell alkalmazni. A gyomorsav lekötő ételek listáját az orvostudomány is számon tartja.

Gyomorsav lekötő ételek

Gyomorsav lekötő ételek

Egyes felmérések szerint a kevés húsfogyasztás, a kávé és cukor mellőzése, a tejtermékek, a teljes értékű gabonák, továbbá a sok vízfogyasztás bizonyultak a leghatásosabbnak a gyomorsav lekötésében. A gyomorsav lekötő ételek, amint azt a nevük is mutatja, lekötik a gyomorsavat vagy felhígítják azt, ami ilyen formában semmilyen kellemetlenséget nem okoz. Mindenképp ajánlott a köles, a joghurt, kefir és egyéb tejtermékek fogyasztása, ugyanis ezek vagy magukba szívják, vagy hígítják, közömbösítik a gyomorsavat.

Szomorú hír a csokoládékedvelők számára, hogy a csoki nem szerepel a gyomorsav lekötő ételek között, ellenkezőleg: a csokoládé gyomorsavképződést elősegítő étel, melyről teljes mértékben le kell mondani a diéta ideje alatt.

 

  
Iktatva: Ételek, Gyomorsav Címkék: ,

Egy hozzászólás "Melyek a gyomorsav lekötő ételek?"

  1. Égő szerint:

    Tejet ajánlott inni? Nagy butaság. Tegnap ittam kb. 100ml tejet és úgy kifeküdtem tőle, mint Pistabá’ a legelőn.

Írj most.

Küldés
Reflux 2024