0

Miért ajánlott a 90 napos diéta gyomorsavra?

Az emésztőrendszeri betegségek, mint a túlzott gyomorsavtermelés, a nem megfelelő epeműködés vagy a reflux nagyobb eséllyel előfordulnak elő túlsúlyos embereknél. Ezért ha valaki túl sok gyomorsavval küzd, érdemes fogyókúráznia: rendszeres testmozgás mellett egészséges diétát alkalmazva. A 90 napos diéta gyomorsavra jó hatással lehet.

Fontos, hogy a 90 napos diéta gyomorsavra tartalmazzon mindenféle élelmiszert, amelyre a szervezetnek szüksége van. Néhányan a diéta szóval a vegetarianizmust azonosítják, ez pedig tévedés. A szervezetnek ugyanúgy szüksége van állati fehérjékre is. Ezek közül érdemes a fehér húsokat választani (csirkemellet, halakat), ezek mellé pedig ne olajban sült, zsíros köretet válasszunk, hanem párolt, grillezett zöldségeket. A kenyeret nagyon sokan nem ajánlják, ám szénhidrátra is szükségünk van. Ezért válasszunk olyan kenyérféléket, amelyek kevés adalékanyagokat tartalmaznak, vagy süssünk házikenyeret.

90 napos diéta gyomorsavra

90 napos diéta gyomorsavra

A 90 napos diétának gyomorsavra nem az a lényege, hogy éheztessük magunkat, hanem hogy kerüljük el az olyan élelmiszereket és káros anyagokat, amelyek növelik a gyomorsavtermelést. Ezek helyett fogyasszunk minél több zöldséget és gyümölcsöt, kerüljük a kávét, a dohányzást, a zsíros ételeket. Használjunk zöldfűszereket, hisz az üzletekben található fűszerkeverékek mind adalékanyagokat tartalmaznak.

A 90 napos diétának gyomorsavra nagyon jó hatásai lehetnek, hisz az egészséges életmód nemcsak az emésztőrendszerre, de az egész szervezetre pozitívan hat. Fontos, hogy 90 nap után se térjünk vissza az egészségtelen ételek fogyasztásához, hanem próbáljunk mindig egészségesen étkezni, hogy elkerüljenek minket az emésztőrendszeri betegségek.

  
Iktatva: Diéta, Gyomorsav Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024