0

Miért jó a reflux étrend?

Amennyiben gyomorégést vagy savas felböfögést tapasztalunk, valószínű, hogy reflux betegség áll a háttérben. Ilyenkor az orvos hivatott eldönteni a kezelés mikéntjét, ez ugyanis betegenként változhat, hiszen minden szervezet más és más. Némelyik páciensnél a reflux étrend változtatással nagyban javítható, másoknak gyógyszert írnak fel, míg olyanok is akadnak, akiknél akár sebészeti beavatkozásra is szükség lehet.

A betegségből étrendváltoztatással teljesen nem lehet kigyógyulni, de a tüneteket enyhíthetjük különböző módszerekkel. Rossz táplálkozási szokásaink megváltoztatásával, egy jól összeállított reflux étrend betartásával jó eredményeket érhetünk el. A nem megfelelő tápanyagbevitel, a dohányzás, az alkoholfogyasztás és a túlsúly elősegítik a betegség kialakulását. A gyakori rágógumizás is negatív hatással van a betegségre.

Reflux étrend

Reflux étrend

Mivel a reflux étrend segítségével szabályozható, fontos, hogy tudatosan kerüljük az ártalmas ételeket, és fogyasszuk azokat, amelyek jótékony hatásúak. A tiltólistán megtaláljuk a sülteket és zsíros ételeket, a zöldségleveseket, a teát, a koffeintartalmú üdítőt, kávét, a citrusféléket, a zsíros tejet, a csokoládét, a hagymát és a krumplipürét.

Egy megfelelően összeállított reflux étrend nemcsak könnyen követhető, de a betegség megelőzése céljából is ajánlott betartani. A diétának tartalmaznia kell gabonaféléket, zöldségeket (sárgarépa,  burgonya, káposzta, bab, brokkoli), gyümölcsöket (banán, görögdinnye, bogyós gyümölcsök, körte, alma, őszibarack), alacsony zsírtartalmú tejet, szójatermékeket és a tiltólistán nem szereplő húsokat (halak, sovány csirkehús).

 

 

  
Iktatva: Étrend, Reflux Címkék: ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024