0

Milyen esetekben szedhető gyomorsav ellen gyógyszer?

A gyomorsav elleni gyógyszerek nagyban csökkentik a gyomorsavtermelést. A hatóanyagok közömbösítik a savat, így csökken a gyomorégés, a felböfögés és más ezzel kapcsolatos emésztési problémák. Fontos, hogy ezeket a gyógyszereket orvos írja fel, mivel tartalmazhatnak olyan anyagokat, amelyek allergiát válthatnak ki. Ez különösen a terhes nők számára fontos. A gyógyszerek a gyomorban fejtik ki hatásukat, így állapotos nők is szedhetik, de egy allergiás roham kárt tehet a magzat fejlődésében.

Ha gyomorsav ellen gyógyszert szedünk, a tüneteknek hét napon belül szűnniük kell. Ha ez nem történik meg, valószínűleg gyógyszert kell változtatnunk, vagy más módszerrel próbálkoznunk, mert ha túladagoljuk, még több sav termelődik. Fontos, hogy huszonnégy órán belül egynél több gyógyszert ne vegyünk be. Annak ellenére, hogy a tej segít a gyomorsav leküzdésében, a savmegkötő gyógyszer szedése előtt és után nem ajánlott a nagy mennyiségű tejtermékek fogyasztása, mert ezek a gyógyszerek szintén kalciumot, magnéziumot tartalmaznak.

Gyomorsav ellen gyógyszer

Gyomorsav ellen gyógyszer

Mint más tablettáknak, a gyomorsav elleni gyógyszereknek is lehetnek káros mellékhatásaik. Előfordulhat, hogy bőrkiütések jelentkeznek, vagy ha épp laboratóriumi vizsgálatot végeznek, néhány érték eltérhet a normálistól. Megemelkedhet a kalcium- és a magnéziumszint is.

Gyomorsav ellen gyógyszert csak abban az esetben kell szedni, ha az életmódváltás eredménytelennek bizonyult. Egy megfelelő diétával, mozgással lehet szabályozni a gyomorsavtermelést, így elkerülhetjük a mellékhatásokat.

  
Iktatva: Csökkentés, Gyomorsav Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024